YAG viesteillä käyntiin: Ahkera ja Tapiot pikaviestin valtiaat

Lahden Ahkera ja Espoon Tapiot kiidättivät kapulan voittajana maaliin tyttöjen ja poikien 15-vuotiaiden 4 x 100 metrillä Youth Athletics Games -kilpailussa. Kaikkiaan Espoon Leppävaarassa viestejä juoksi reilut 389 joukkuetta.

Nelipäiväinen kansainvälinen nuorisoyleisurheilukilpailu alkoi torstaina viestipäivällä. 15-vuotiaiden 4 x 100 metrillä Lahden Ahkeran nelikko Danil Schröder, Aleksi Rajaniemi, Eelis Snåre ja Tuukka Koskinen vei voiton ikäluokkansa kesän kärkiajalla 45,89.

– Voitto ei ollut yllätys, kun oltiin tilastoykkösiä. Vaihdot olivat huonoja, mutta juoksu loistava. Kovempaa mennään vielä tänä kesää, nelikko tuumi.

Joukkueen tavoitteena on napsaista ajasta vielä puoli sekuntia SM-kisoissa. YAG:ssa Ahkeran ryhmä oli täysin omaa luokkaansa. Toiseksi sijoittunut HKV ehti maaliin ajassa 48,29. Joukkueessa juoksivat Oliver Westerlund, Simeon Vorselman, Benjamin Lee ja Miki Laakso.

15-vuotiaiden tyttöjen 4 x 100 metrillä kotikentällään kilpaillut Espoon Tapiot vei voiton ikäluokkansa kauden kärkiajalla 49,82. Joukkueessa juoksivat Anniina Vaittinen, Carla Liukkonen, Ellinoora Riikinsaari ja Laura Einamo.

Tapioidenkin voitto heltisi lopulta varsin selvästi. Lahden Ahkera oli toinen ajalla 50,36. Joukkueessa juoksivat Pinja Ruoho, Milka Ukkonen, Sini Rajaniemi ja Wilma Viksten.

– Juoksu ja vaihdot menivät hyvin. Ajateltiin, että saadaan mitali, mutta että noin selvä voitto, Espoon Tapioiden ryhmässä ihasteltiin yllätysvoittoa.

Ahkera ja Visa 4x 800 metrin voittajiksi

Lahden Ahkera ja Iisalmen Visa juhlivat 15-vuotiaiden voittoa 4 x 800 metrillä, mutta hieman eri tunnelmissa. Lahden Ahkeran juoksijat Danil Schröder, Roni Rämä, Justus Luonela ja Aleksi Rajaniemi starttasivat matkaan suosikkeina ja pitivät vaivatta pintansa ajalla 9.04,07.

– Aika lailla se meni suunnitelmien mukaan. Ajateltiin Suomen ennätystä, mutta keskityttiin sitten voittoon, kun se ei lähtenyt menemään niin hyvin, kakkososuuden taivaltanut Rämä sanoi.

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden nelikko Akseli Stark, Simo Laine, Oiva Ylä-Jarkko ja Andreas Kärkkäinen juoksi toiseksi ajalla 9.19,52. Voiton ratkaisi Lahden Ahkeran Rajaniemen väkevä ankkuriosuus.

Lahden Ahkeran joukkue taisteli tiukasti voitosta loppuun asti myös 15-vuotiaiden tyttöjen 4 x 800 metrillä. Iisalemn Visan ankkuri Saara Penttinen piti sen verran hyvää  matkavauhtia ja löysi loppuun niin hyvä kirivaihteen, että Visa vei voiton ajalla 10.06,35.

– Vauhti osuuden alussa oli kovaa, mutta jaksoin juosta. Lopussa kuulin, että takana on joku tulossa ja koetin mennä, Penttinen kertaili.

Lahden Ahkera tuli maaliin toisena ajassa 10.06,88. Joukkueessa juoksivat Elli Piitulainen, Ilona Saarikunnas, Venla Läderberg ja Sini Rajaniemi.

JKU ja HKV kärjessä 15-vuotiaiden aitaviesteissä 

Naisten 4 x 80 metrin aitajuoksuviestin nopein oli Jyväskylän Kenttäurheilijoiden ykkösjoukkue kauden kärkiajalla 49,21. Miesten vastaavan kilpailun voitti HKV kauden kärkiajalla 48,74.

JKU:n ryhmässä juoksivat Gea Zitting, Alisa Seilonen, Mimosa Teerijoki ja Johanna Nieminen.

– Meiltä hyvä viesti. Aika rennosti meni, vaikka oli aika paljon vastatuulta, joukkueen ankkurina juossut Nieminen totesi.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilu nelikko oli kilpailussa toinen. Liina Tervo, Vilma Mikkola, Ida Cardona ja Ella-Maria Multala juoksivat ajan 50,43.

HKV:n poikien voittajajoukkueessa kapulaa kiikuttivat Kylmäpuro, Simeon Vorselman, Oliver Westerlund ja Benjamin Lee. Viipurin Urheilijat oli toinen ajalla 52,04.

LUM ja HIFK 13-vuotiaiden pikaviestivaltiaat

Lappeenrannan Urheilu-Miesten kvartetti Saku Koukku, Aleksi Hilska, Rasmus Vehmaa ja Kasperi Vehmaa toi 13-vuotiaiden poikien 4 x 100 metrillä kapulan maaliin ajassa 52,22 ja oli sarjansa nopein.

– Meillä oli hyvät vaihdot ja kaikki juoksivat omaansa tasoonsa nähden hyvin, joukkueen ankkuri Kasperi Vehmaa hehkutti.

LUM-nelikon aika meni kuluvan vuoden viestitilastossa ikäluokan kakkoseksi. Vehmaan mukaan voitto YAG:ssa ei ollut yllätys.

– Sitä tavoiteltiin. Vaihtoja harjoiteltiin pari kertaa, Vehmaa sanoi.

Turun Urheiluliitto oli viestissä toinen ajalla 52,44. Joukkueessa juoksivat Aarne Autio, Matias Auremaa, Eero Honkanen ja Riku Uusitalo. HKV oli kolmas ajalla 52,59.

13-vuotiaiden tyttöjen 4 x 100 metrillä HIFK:n nelikko Sara Ahlfors, Teresa Perttilä, Kiia Äikää ja Charlotte Kajander tuli johdossa viimeiseen vaihtoon ja piti sen. Mestaruus heltisi ajalla 52,16, jolla joukkue nousee ikäluokan kevätkesän kotimaan tilastossa toiseksi.

– Aikamoinen vastatuuli oli lopussa. Yritin vain juosta siihen hyvin, mestaruuden ankkurina sinetöinyt Kajander kertaili.

– Tosin hyvin se meni, Sara Ahlfors tuumi ja muut olivat samaa mieltä.

– Vaihdot onnistuivat, oli hyvä joukkuehenki ja juostiin kovaa, Teresa Perttilä summasi voittoreseptiä.

Voittajanelikon urakka YAG:ssa jatkuu henkilökohtaisissa lajeissa ja viestimenestystä arvostettiin.

– YAG on meille kauden toinen pääkilpailu. Toinen on Tampere Junior Indoor Games, Kiian Äikää kitteli.

Toiseksi tyttöjen pikaviestissä kiiti HKV:n ryhmä Terhi Vehko, Kerttu Niemi, Aino-Maria Ainasoja ja Edesa Gashi, joka otti erävoiton ajalla 52,28.

livetulokset