Aada Koppeli: ”Täällä on älyttömän kivaa, kun kaikki kannustaa toisiaan”

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Aada Koppeli nautti YAG:n avauspäivänä kannustajan ja katsojan roolistaan, mutta perjantaina hän pääsee itsekin kilpailemaan. Moukarinheitossa 17-vuotiaiden EM-rajan rikkonut Koppeli kilpailee Espoossa kuulassa.
– Rennoilla fiiliksillä. Selkä on reistaillut koko talven, enkä ole kuulaa hirveästi pystynyt työntämään. Viime aikoina olen pystynyt vähän enemmän, mutta kiva taas päästä työntämään ihan kunnolla, Koppeli sanoi.
Selkä vaikutti talvella siihenkin, ettei hän pystynyt moukariakaan talvella suuremmin heittämään, mutta sen sijaan kuivaharjoittelua ja keskikroppaa vahvistavia liikkeitä. Sitä taustaa vasten 17-vuotiaiden EM-rajan 60,00 ylitys oli yllätys. Koppeli on heittänyt parhaimmillaan jo 60,33.
– Se (raja) tuli ihan älyttömän isona yllätyksenä! Kun heitin viime vuonna 58 metriä, ajattelin, että hyvä jos sen saisin heitettyä alkukesästä. Kun sitten tuli se 60 metriä, tuntui se ihan epätodelliselta, Koppeli sanoi yhä hämmästyneenä vireestään.
Kun kausi on lähtenyt näin hyvin, ovatko vielä suuremmat metriluvut mahdollisia?
– Kyllä ajattelisin niin, kesä on vasta alussa. Nyt kun pystyy heittämään ja treenaamaan normaalisti, voi olla mahdollista.
Koppelin torstai sujui aurinkoisessa säässä leppoisasti pikkusiskojen viestejä seuratessa:
– Aina on kiva katsoa. Mielestäni heillä on hyvin mennyt, siskojaan kannustanut Koppeli sanoi hymyillen
YAG:ssa Koppeli on jo konkari. Moukariin ja kuulaan hän on osallistunut silloin, kun niitä ohjelmassa tarjolla on ollut.
– Täällä on älyttömän kivaa, kun kaikki kannustaa toisiaan ja on hyvä tunnelma. Ihmiset tykkäävät urheilla, Koppeli kehui tapahtumaa.