Maskotti seuraväreihin ja seurasloganin mukaista menoa

Sininen ja valkoinen raita koristivat Oulun Pyrinnön 13-sarjalaisten Essi Niskalan, Emilia Rauhalan, Olivia Veneskosken ja Kiia Vanhatuvan poskia. Hymy oli herkässä tytöillä, jotka olivat juuri juosseet 4×60 metrin aitaviestissä kolmanneksi.
– On kiva porukassa juosta. Monesti olemme olleet neljänsiä, nyt oli kiva päästä kolmanneksi, Niskala hihkui koko nelikon puolesta.
Porukkaansa he kehuivat yksinkertaisesti tosi mukavaksi. Matka Oulusta Espooseen oli ollut pitkä, mutta hauska:
– Matkalla teimme kasvomaalauksia, jotka epäonnistuivat aika monesti. Kierreltiin junassa. Nyt maalaukset ovat kyllä vähän kuluneet, tytöt kertoivat.
Maalaukset voi taiteilla uusiksi vaikka joka päivä, mutta valkoinen maskottinalle kulkee matkassa joka päivä.
– ABC:llä halusimme ostaa maskotin, sitten tuli tämmöinen, Niskala kertoi komean sini-valkoisen rusetin kaulaansa saaneesta nallesta.
Koko nelikolla on tiivis kattaus lajeja henkilökohtaisissakin kisoissa, mutta muutakin tekemistä on suunnitteilla:
– Aiomme käydä uimassa, kuului iloisen kvartetin yksi varma suunnitelma.

”Kun vaihdot oppii, ei ne ole vaikeita”

Riihimäen Kiskon meno oli kuten seuran slogan ”Ilo kasvaa Kiskossa”. Yhdeksänvuotiailla vauhtia pitivät ja kapulaa kuljettivat Vili Rasehorn, Lauri Jäske, Ami Laurila ja Ville Vuorinen. Meno sujui vaihtoja myöten mallikkaasti.
– Meillä on hyvä porukka. On kiva juosta yhdessä. Hyvät vaihdot, hyvä lähtö. Kun vaihdot oppii, ei ne ole vaikeita, pojat sanoivat ja totesivat YAG:ssa olevan kivaa.
Yhdeksänvuotiaille pojille joukkueenjohtajana toiminut Eeva Jäske.
– Uskoimme, että pojat juoksevat kovaa. Kiskossa yritämme saada paljon jengiä mukaan, innostumaan yleisurheilusta ja harrastamaan monipuolisesti. Viestit ovat kiva juttu, kun meillä on paljon porukkaa, niin saamme kivasti joukkueita kasaan, Jäske sanoi.