YAG-muisto voi olla fanikuva Purolan kanssa

Koskaan ei tiedä keneen voi törmätä Youth Athletics Games –tapahtumassa. Sitä voi päätyä, vaikka fanikuvaan pikajuoksun kotimaisen supernuoren Samuel Purolan kanssa, kuten oheisen kuvan nuoret Helsingin IFK:n urheilijat Lahdessa lauantaina.

– Onhan tämä aika jännää.  Kaikki tämä tullut niin äkkiä. Sitä on kuitenkin itsekin vasta nuori poika, Purola sanoo roolistaan monen nuoren yleisurheilijan idolina.

Oulun sprinttitykki on radalla tulta tappuraa, mutta kun numerolappu ei ole rinnassa, raamikas ex-painija on nallekarhumaisen leppoisa ja hyväntuulinen.

Lahden Eliittikisojen 100 metrin 17- ja 19-vuotiaiden SE-juoksu 10,44 oli hänelle yllätys. Illalla juoksun jälkeen uni tuli silti silmään nopeasti. Lauantaina Purolalla oli aikaa palautua ja seurata YAG-tapahtumaa, jossa hän Oulun Pyrinnön juoksijana on ollut itsekin mukana

– Paljon on hyviä muistoja YAG-kisoista. Kavereiden kanssa on koettu kaikenlaista, Purola sanoo.

Lukion ensimmäisen vuoden hiljattain päättänyt Purola rakentaa uraansa isänsä Mikan valmennuksessa. Isän 100 metrin ennätys 10,95 on jo aikapäiviä sitten ohitettu.

– Se on hyvä, kun valmentaja kulkee mukana koko ajan. Hän näkee jo kotona harjoituksiin mennessä, että missä kunnossa minä olen, Purola sanoo.

Purolan, 17, kesän päätähtäin ovat heinäkuiset 19-vuotiaiden EM-kisat Grossetossa. Vuosi sitten hän oli 17-vuotiaiden EM-kisoissa 100 metrillä pronssilla. Lahden YAG-tapahtuman jälkeen Purolan voi bongata tiistaina Turussa Paavo Nurmen kisoissa.