Thuresonılta kannustusta ja nimmareita

Youth Athletics Gamesin edeltäjä FJG jätti vahvat muistijäljet Turun Toverien sprintteri Milja Thuresonille.

– Ensimmäisessä FJG:ssä olin joku toiseksi viimeinen. Sanoin silloin isälle, että ensi vuonna voitan ja sitten voitinkin, Thureson hymyilee muistolle.

Lahden Youth Athletics Games –tapahtumassa nykyinen maajoukkuesprintteri on tänään kannustamassa nuoria. Päivään kuuluu nimmareiden jakoa ja yhteispotrettejä, kuten ohessa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Atte Leppäsen ja Kokkolan Veikkojen Iina Rantalan kanssa.

Esikuvilla on suuri merkitys urheilussa. Sen Thureson muistaa oman uransa alkutaipaleelta.

– Tykkäsin nuorempana Johanna Mannisesta. Muistan, että pyysin hänen nimmarinsa reppuuni Espoon Kalevan kisoissa, Thureson kertoo. Uransa jo päättänyt Manninen on yksi kaikkien aikojen parhaista suomalaisista naispikajuoksijoista.

Thureson pinkaisi perjantaina Lahden stadionilla Eliittikisojen 200 metriä Annika Kortetmaan vanavedessä kotimaan tilaston kakkosaikaan 24,34.

– Nyt on kiva nähdä nuoria juoksemassa täällä, Thureson sanoo.

Thureson jaksoi läpi murrosiän haasteiden

Jos nuoret urheilijat kaipaavat maajoukkuejuoksijalta neuvoa, sellainen Thuresonilla on tarjolla.

– Pitkäjänteisuus on urheilussa tärkeintä. Täytyy jaksaa tehdä sitä omaa juttua, vaikka varmaan jokaiselle tulee matkalla loukkaantumisia ja vaikeuksia, Thureson sanoo.

– Muistan itse, kuinka murrosiässä kroppa muuttui nopeasti ja tuli painoa lisää, mutta jaksoin treenata läpi sen.

Viimeksi Thureson puri hammasta ja taisteli tulehtuneen akillesjänteen kanssa. Tuostakin mittelöstä hän selvisi voittajana. Kevään mittaan hän on jo juossut 100 metriä kotimaiseen kärkiaikaan 11,71.

– 100 ja 200 metrin ennätyksiä olisi kiva parantaa, Thureson linjaa kauden tavoitteitaan.

Tällä haavaa nuo ennätykset ovat 11,62 ja 24,04.