Kristiinan viereen halusivat kaikki

Kännykkäkamerat rapsahtelevat, kun Kristiina Mäkelän viereen istuvat vuorollaan tytöt, pojat, äidit ja tyttäret.

Lahden Youth Ahtletics Games -tapahtumassa kuvat, nimmarit ja muutama ystävällinen sana kolmiloikan EM-, MM- ja olympiaedustajalta ovat haluttua tavaraa.

– Tällainen antaa paljon myös urheilijalle. Olin juuri mukana myös Vierumäen leiritulet –liikuntaleirillä. Se vie energiaa, mutta hienoa jos voi olla jollakin tapaa inspiroimassa muita, Mäkelä sanoo.

HIFK:n Adriana Kalymialaris, 10, tulee Mäkelän viereen fanikuvaan, ja Piia Sinervo ja äiti Kiti Kalymialaris ikuistavat hetken.

– Kristiina on hyvä esikuva ja hieno urheilija, Sinervo sanoo.

Kalymialaris on samaa mieltä. Vain hieman aikaisemmin hän esitteli omia hyppääjän lahjojaan ponkaisemalla 10-vuotiaiden tyttöjen pituushypyssä toiseksi. Kalymialaris viihtyy myös juoksuradalla, eikä kotimaisen naiskolmiloikan keulakuva ole hänen ainoa suosikkinsa.

– Nooralotta Neziri, Kalymialaris paljastaa toisen ihailun kohteensa.

Yhteiset reissut olivat parasta

Mäkelä oli YAG:n vieraana myös viime vuonna. Omista yleisurheilun varhaisista kisakokemuksista hän muistaa parhaiten seuran kisareissut.

– Yhteiset bussireissut ja joukkueena kilpaileminen oli aina kaikkein kivointa. Kilpailemisesta ovat vahvimmin jääneet mieleen ne kerrat, kun kilpailin itseäni vanhempien sarjoissa ja pystyin voittamaan muita, Mäkelä kertoo.

Kolme viikkoa sitten Mäkelä kävi leikkauksesta, jossa vasemman polven kierukasta operoitiin pieni repeämä. Kuntoutus on luistanut ilman takaiskuja. Mäkelä on jo valittu elokuussa Lontoossa käytävien MM-kisojen joukkueeseen, joten vauhtiradan päähän ei tarvitse kiirehtiä.

– Missä kilpailen ensi kerran, sitä en osaa vielä sanoa, mutta hyvillä mielillä mennään kuntoutuksen kanssa eteenpäin ja rauhassa. Vielä en ole edes juossut leikkauksen jälkeen, Mäkelä sanoo.