YAG ensi vuonna Tampereella – ”Meillä on paljon toimitsijoita ja rutiinia”

Nurmijärven Yleisurheilu, Keski-Uudenmaan Yleisurheilu, Vantaan Salamat ja Vihdin Viesti järjestivät Nurmijärven Klaukkalassa upean nelipäiväisen 9-17-vuotiaiden Youth Athletics Games-tapahtuman. Urheiljoita oli noin 1800 ja viestijoukkueita 320.

Ensi vuonna YAG:n järjestää Tampereen Pyrintö Ratinan stadionilla. Tämän vuoden järjestävät seurat luovuttivat juhlallisesti päätöspäivänä viestikapulan eli YAG:n järjestelyoikeuden Tampereen Pyrinnölle. Tampereen Pyrinnön Tanja Komulainen seurasi Klaukkalassa YAG-tapahtumaa hyvillä mielin.

—Täällä on ollut hyvät olosuhteet (hellettä ja poutaa) ja hyvät suorituspaikat. Järjestelyt ovat toimineet mainiosti ja aikataulu on pitänyt tarkasti. Harvoin edes aikuisten kisoissa järjestelyt toimivat näin hyvin. Lisäksi kauppa ja uimaranta ovat ihan kilpailukeskuksen vieressä, Komulainen kehui.

Tampereen Pyrintö aikoo onnistua YAG:n järjestelyissä vähintään yhtä hyvin kuin neljän seuran yhtymä. Tampereen Pyrintö on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä yleisurheiluseuroista. Tampereen Pyrintö järjestää useita suuria kilpailuita vuosittain.

—Meillä on paljon innokkaita vapaaehtoisia toimitsijoita ja rutiinia isojen tapahtumien järjestämiseen. Ratinan stadionin suorituspaikat ovat priimaa. Meillä on myös paljon urheilijoita, Komulainen luetteli.

Komulainen, 43, on saavuttanut kiekonheitossa vuosina 2004-2016 peräti kymmenen Kalevan kisojen mitalia. Niistä kolme on kultaisia. Lisäksi hänellä on pronssi kuulasta vuodelta 2003.

Komulainen muisteli kilpailleensa YAG:n edeltäjässä Finlandia Junior Gamesissa noin 30 vuotta sitten.

Teksti: Jyrki Repola
Kuvat: Jukka-Pekka Kankaanpää