Virolaiset YAG:ssä – ”Mielenkiintoinen kansainvälinen kilpailutapahtuma”

Youth Athletics Games-tapahtumassa Klaukkalassa kilpaili 26 virolaista urheilijaa.

Rae Spordikoolista oli 17 urheilijaa, UP Sportista kahdeksan ja SK Fortisista yksi urheilija.

Virolaisia osallistui kaikkiin muihin lajeihin paitsi seiväshyppyyn ja kilpakävelyyn.

SK Fortisin Art Aleksander Tatter voitti 9-vuotiaiden poikien pituushypyn ja kuulantyönnön sekä sijoittui kolmanneksi 40 metrillä ja 150 metrillä.

—Tatter oli näissä kisoissa samaa tasoa kuin Jimi Pitkämäki. On mielenkiintoista seurata, miten Tatter kehittyy, virolaiset sanoivat.

Spordikoolin edustajat saavuttivat viisi mitalia. Rimo Toomik voitti 12-vuotiaiden poikien 60 metriä. UP Sport sai kaksi hopeamitalia. Spordikool osallistui YAG:hen myös viime vuonna Lahdessa.

—Silloin oli kylmä ja satoi. Näköjään Suomessa on aina joko kylmä tai kuuma ilma, Spordikoolin valmentaja Martin Nelis totesi pilke silmäkulmassa.

UP Sportin urheilijat osallistuivat viime kesänä kilpailuihin Rovaniemellä. Virolaiset pitävät YAG-kilpailuja hyvinä ja tärkeinä kokemuksina.

—YAG on mielenkiintoinen kansainvälinen kilpailutapahtuma. Meillä Viron mestaruuskilpailut on samantapainen suuri tapahtuma, Nelis kertoi.

Teksti ja kuvat: Jyrki Repola