”Saa olla kavereiden kanssa ja joukkueessa on hyvä yhteishenki”

Tuli omia ennätyksiä tai ei, pysyvimmät YAG-muistot jäävät yhdessä tekemisestä ja kannustamisesta. Niitä  haluavat vaalia myös järjestävien seurojen Espoon Tapioiden ja Esbo IF:n nuoret valmentajat ryhmineen.
Esbo IF:n Oscar Härkösen porukka koostuu 14–17-vuotiaista urheilijoista. Härkösen mukaan kotikisojen parhaita puolia on se, että myös urheilijoiden kaverit pääsevät kannustamaan.
– Olemme katsoneet yhdessä kisoja. Olemme tiivis porukka, teemme kaiken tiiminä. Ketään ei jätetä yksin. Toivon, että mahdollisimman moni tulee kannustamaan joukkuekavereita, Härkönen sanoo.
Ryhmänsä kanssa hän on ollut elokuusta lähtien, mutta seurassa hän on ollut nelisen vuotta. Oma juoksu-ura on tällä hetkellä paussilla, sillä hän haluaa panostaa valmennettaviensa auttamiseen.
– On iso plussa, että saa jatkaa yleisurheilun parissa ja voi tuoda omaa osaamistaan ja omia kokemuksiaan, hän sanoo.
Oscarin valmennettavista Noomi Malmgen ja Walter Törnvall ovat viihtyneet tapahtumassa.
– Ennätyksiä on tullut, kiva tapahtuma. Toivoisin, että muillekin jäisi kiva mieli ja että tämä on kiva tapahtuma.
Mikä on viimeisin hyvä vinkki, mitä Oscar on valmentajana antanut?
– Hyvä mieli ja juosta kovaa, Noomi sanoo hymyillen.
Espoon Tapioiden Emil Alhopuro pitää lajivalikoimastaan ”ehkä hauskimpana” pituutta. YAG-ensikertalaisena oli jo vahva näkemys tapahtumasta:
– Hauska tapahtuma. Hauskinta on seura ja kaikki lajit, kaikille on jotain, Emil sanoi.
Venla Noronen on YAG:ssa kolmatta vuotta. Hauskinta lajia kysyttäessä Venla arveli sen oleva 60 metriä, mutta tapahtumista on muuten jäänyt mieleen yhteinen tekeminen.
– Saa olla paljon kavereiden kanssa ja joukkueessa on hyvä yhteishenki. Aika paljon on kentän laidalla huudeltu toisillemme ”hyvä, jaksaa ja jaksaa”. Kannustamme paljon.
Valmentaja Eeva Immonen kuuntelee ryhmäläistensä mietteitä hymyillen. Hänen 11-vuotiaiden ryhmästään 10 junnua on kilpailemassa.
– Hauskinta on yhdessä tekeminen ja viestit. Täällä on hyvä fiilis ja kaikki kannustavat, Immonen sanoo.
Viisi vuotta valmentajana toiminut Immonen on itse harrastanut 10 vuotta yleisurheilua ja juoksee itse 400 sekä 200 metriä.