Tähtimerkki 26 yleisurheiluseuralle YAG:ssä

Youth Athletics Gamesin yhteydessä Espoossa luovutettiin 26 yleisurheiluseuralle Tähtimerkki. Se kertoo, että seurat ovat mukana Tähtiseura-ohjelmassa ja täyttävät ohjelmassa määritellyt laatutekijät.
– Näiden seurojen osalta se tarkoittaa käytännössä, että ne järjestävät laadukasta lasten ja nuorten toimintaa, kiteyttää Suomen Urheiluliiton aluepäällikkö Mika Tyrkkö.
Tähtiseura-ohjelma on jatkoa aiemmalla sinettiseuratoiminnalle. Kaikki nyt Tähtimerkin saaneet seurat olivat aiemmin sinettiseuroja.
– Kaikki sinettiseurat, joilla oli voimassa oleva auditiointi, saivat automaattisesti Tähtimerkin, Tyrkkö kertoo.
Tähtimerkkiohjelmassa seurat auditioidaan, eli niiden toiminta arvioidaan kolmen vuoden välien. Mitä asioita tuolloin käydään läpi?
– Seuralla täytyy olla koulutetut ohjaajat, hyvä ilmapiiri, lapset hyväksytään toimintaan tasavertaisina ja toiminta on kullekin ikäluokalle sopivaa. Eli lasten toimintaa on lasten toimintaa ja nuorten toiminta heille sopivaa. Myös lasten ja vanhempien äänen pitää kuulua seuran toiminnassa, Tyrkkö sanoo.
Tähtimerkin saivat Espoon Tapiot, Hämeenlinnan Tarmo, IK Falken, Jyväskylän Kenttäurheilijat, Kankaanpään Seudun Leisku, Karhulan Katajaiset, Kaustisen Pohjan-Veikot, Kenttäurheilijat 58, Keski-Uudenmaan Yleisurheilu, Lahden Ahkera, Lapuan Virkiä, Länsi-Uudenmaan Urheilijat, Mikkelin Kilpa-Veikot, Mäntyharjun Virkistys, Naanantalin Löyly, Nakkilan Vire, Noormarkun Nopsa, Pyhäselän Urheilijat, Raision Kuula, Riihimäen Kisko, Salon Vilpas, Seinäjoen seudun Urheilijat, Tammelan Ryske, Tampereen Pyrintö, Vantaan Salamat ja Viipurin Urheilijat.