Pihlakoski: Paavo Nurmi Games kilpailee kultatason paikasta

Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) hallituksen jäsen Antti Pihlakoski uskoo Turun Paavo Nurmen Gamesin kamppailevan paikasta kultatasolla yleisurheilun uudessa World Athletics Continental Tour –kilpailusarjassa. Kultatason on korkein sarjan kolmesta kategoriasta.

– En osaa sanoa lopputulemaa ihan varmuudella, mutta Turussa on tehty asioita hyvin ja mahdollisuudet ovat vähintäänkin kohtalaiset, Pihlakoski arvioi Turun Sanomille.

IAAF:n hallitus päättää Monacossa kolmen viikon kuluttua, mihin Continental Tour -sarjan kategorioista Paavo Nurmi Games ja muut kilpailut kuuluvat. Montako kilpailua kultatasolla kaikkiaan tulee, on vielä auki. Pihlakosken mukaan IAAF:n keskusteluissa on puhuttu, että alun toistakymmentä, joista hänen arvionsa mukaan vain 3–5 käytäisiin Euroopassa.

– Suurin osa Timanttiliigan kisoista on Euroopassa, joten Euroopalle ei tule niin isoa määrää kultatason kisoja, Pihlakoski arvioi.

IAAF:n rankingissa Paavo Nurmi Games oli viidenneksi paras Euroopassa järjestetty kilpailu, jos Timanttiiigan  kilpailuja ei huomioida.

Timanttiliigassa lajimäärä supistuu ensi kaudelle. Se voi tarkoittaa, että joissakin lajeissa World Athletics Continental Tourin kultatason kisoissa urheilija saa samat pisteet kuin Timanttiliigassa.

– Tästä on vielä vääntöä, mutta uskon että se menee läpi. Ja jos Turku nousee kultatason kisaksi, se on uusi tilanne Paavo Nurmen kisoille ja iso loikka eteenpäin, Pihlakoski arvioi.

The post Pihlakoski: Paavo Nurmi Games kilpailee kultatason paikasta appeared first on Yleisurheilu.fi.