SUL:n hallitus: Vuoden 2020 Tähtikisat Lapinlahdella, Porissa ja Helsingissä

Yleisurheilun Tähtikisat järjestetään ensi kesänä Lapinlahdella, Porissa ja Helsingissä. Lapinlahden kilpailu on 17. kesäkuuta, Porissa kilpaillaan 29. heinäkuuta ja Helsingissä 5. elokuuta. Tähtikisoista päätti Helsingissä kokoontunut Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus.

– Tähtikisojen valinnassa käytettiin samoja valintakriteerejä kuin aiemmin tänä vuonna  gp-sarjan kilpailuja nimettäessä, totesi SUL:n puheenjohtaja Sami Itani.

– Se tarkoittaa, että päivämäärät on käyty läpi niin, että kesän kisat jakautuvat urheilijoiden kannalta järkevästi ja sopivat Ylelle. Valinnoissa huomioitiin myös, onko hakijoilla muita isoja kisoja ensi vuodelle ja mikä oli mahdollinen ranking kuluneen vuoden gp-sarjassa.

Tähtikisat näkyvät Yle Areenassa samoin kuin tulevan kesän yhden lajin kilpailuista Vantaan Kultainen Keihäs -kilpailu 22. toukokuuta ja Pihtiputaan keihäskarnevaalit 28. kesäkuuta.

Hallitus käsitteli ja keskusteli SUL:n vuoden 2020 toimintasuunnitelmasta ja budjetista, joista päätetään 16. marraskuuta Helsingissä kokoontuvassa syysliittovaltuustossa.

– Kuluvan vuoden tilinpäätöksen osalta ollaan menossa hyvään suuntaan. Tulevan vuoden talousarviota on rakennettu niin, että valmennukseen voidaan tehdä lisäpanostuksia,  liiton toimitusjohtaja Harri Aalto totesi.

Hallitus päätti myös jatkaa liiton nykyisten toimitilojen vuokrasopimusta Valimotie 10:ssä viiden vuoden määräaikaisella sopimuksella.

Kick Off -tilaisuudessa viestittiin uudistuksista

SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola kävi katsauksessaan läpi valmennuksen Kick Off-tilaisuuden antia ja kertoi, että liiton valmennusryhmät julkistetaan 21. marraskuuta.

– Liiton muiden ryhmien, Team Finlandin, EM- ja Nuorten EM-ryhmän lisäksi silloin julkistetaan uusi Supertalentit -tukiryhmä. Siihen valitaan harkinnan perusteella 16-23 -vuotiaita erityislahjakkuuksia, Niemi-Nikkola sanoi.

Liikuntakeskus Pajulahdessa pidettyyn Kick Off -tilaisuuteen osallistui noin sata kärkiurheilijaa valmentajineen. Siellä käytiin läpi SUL-valmennusjärjestelmään vuoden aikana tehdyt keskeiset muutokset, kuten siirtyminen kolmesta kaupunkivalmennuskeskuksesta viiteen keskukseen (Helsinki, Tampere, Jyväskylä, Pajulahti ja Kuortane), että jokaisella lajilla on valtakunnallinen, valmennustukiurheilijoita koskeva lajikoordinaatio- ja  budjetti ja lajivastaava.

Toimitusjohtaja Harri Aallolle hallitus antoi valtuudet nimetä liiton edustajan vuonna 2021 Tampereella järjestettävien mastersyleisurheilun EM-kilpailuiden järjestelytoimikuntaan. SUL ei ole taloudellisesti eikä operatiivisesti mukana kisojen järjestelyissä. Niistä vastaa Suomen Aikuisurheiluliitto (SAUL).

Hallitus sai myös Suomen delegaattina olleen Aila Ahosen raportin Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) Dohassa pidetystä kongressista. Antti Pihlakoski valittiin Dohassa jatkamaan IAAF:n hallituksessa ja IAAF:n markkinointinimeksi päätettiin World Athletics.

The post SUL:n hallitus: Vuoden 2020 Tähtikisat Lapinlahdella, Porissa ja Helsingissä appeared first on Yleisurheilu.fi.