Mäkelä kesän parhaallaan ensi kertaa MM-finaaliin

Kristiina Mäkelä löysi kesän parhaan vireen Dohan MM-kisojen kolmiloikkakarsintaan. Hän meni lauantain finaaliin avauskierroksen 14,26 kantaneella hypyllä, joka toi karsinnassa kuudennen sijan. Mäkelälle paikka ulkoratojen MM-finaalissa uran ensimmäinen.

Vaikka jo ensimmäinen hyppy käytännössä varmasti paikan finaalissa, Mäkelä ei huokaissut helpotuksesta vaan jatkoi pitkän hypyn hakemista. Toisella kierroksella hän ponnisti lankun takaa, mutta hyppy kantoi 14,10. Kolmas yritys toi tuloksen 14,06.

– Ensimmäisessä hypyssä juoksu ei pysynyt aivan kasassa, mutta sain käännetyksi sen pitkäksi hypyksi, Mäkelä kertaili.

Toiseen hyppyynsä Mäkelä otti askelmerkkiä taaksepäin, mutta ponnistus ei osunut kohdalleen

– Otin merkkiä pikkuisen taakse, mutta viimeiset askeleen jäivät rämpiseksi ja jäin lankulta, Mäkelä kertaili.

Viimeinen hyppy ei tuonut parannusta tulokseen, mutta Mäkelällä ei ollut huolta. Avauskierroksen hyppy oli varmistanut paikan finaaliin uran kolmansissa ulkoratojen MM-kisoissa.

– Niin kauan piti silti jatkaa hyppäämistä, kunnes paikka oli varma, Mäkelä sanoi.

Juoksuhallinta ratkaisee

Kolmiloikan MM-mitalit jaetaan lauantaina. Mäkelällä on takanaan hyvä harjoitusjakso Espanjan Sierra Nevadassa ja Turkin Belekissä, jonka kuluessa hyppy on saatu kuosiin. Dohan stadionin tuulettomat olot sopivat Mäkelälle ja karsinnassa hän sai hyvän tuntuman nopeasta Mondo-pintaisesta radasta.

– Tiesin, että rata on nopea ja siksi en puristanut, vaan keskityin juoksun hallintaan. Se on tärkeä finaalissakin, Mäkelä sanoi.

Karsinnan voitti Jamaikan Shanieka Ricketts, joka loikki 14,42. Kokenut kolumbialainen arvokisamenestyjä Caterine Ibarquen oli jalkavaivoista huolimatta toinen loikittuaan 14,32.

Kolmas oli Ukrainan Olha Saladuha samalla tuloksella Ibarquenin kansa. Kauden tilastokärki Venezuelan Yulimar Rojas ponkaisi toisellaan kaukaa lankun 14,31 ja meni jatkoon.

Sen sijaa 14,77 tänä kesänä kimmahdellut Kuuban Liadagmis Povea ponnisti 48 senttiä lankun takaa 13,98 ja 25 senttiä lankun takaa 14,08. Hän karsiutui kisasta sentillä. Finaaliin vaadittiin 14,09.

The post Mäkelä kesän parhaallaan ensi kertaa MM-finaaliin appeared first on Yleisurheilu.fi.