Lohtajan Veikoilla suuri ja innokas joukkue

—Yks, kaks, kolme, LoVe!

Lohtajan Veikot on kummajainen YAG:hen osallistuvien seurojen joukossa, mutta nimenomaan positiivinen sellainen. Nykyisin Kokkolaan kuuluvan 2700 asukkaan Lohtajan kylän seurasta on mukana 17 urheilijaa ja yhtä monta valmentajaa tai huoltajaa.

LoVe:n Saaga Ojala on voittanut tämänvuotisessa YAG:ssä 10-vuotiaiden tyttöjen 150 metriä, sijoittunut toiseksi pituushypyssä ja kolmanneksi 60 metrillä. Oliver Korpela on sijoittunut kolmanneksi 11-vuotiaiden poikien pituushypyssä. LoVe:lla on viisi omaa viestijoukkuetta ja yhdistetyt joukkueet Kalajoen Junkkareiden ja Kälviän Tarmon kanssa.

—Meillä tulee eniten lajisuorituksia 9-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Lajeista juoksut ovat meillä suosituimpia, kertoo LoVe:n toiminnanjohtaja Pertti Huhtala.

—Yksi menestystekijä on se, että olemme saaneet seuramme vapaaehtoispohjalta paljon hyviä ohjaajia ja valmentajia, LoVe:n puheenjohtaja Janne Jukkola kiittelee.

”Monipuolisuus on meidän juttu”

Lohtajan Veikot on vuonna 1930 perustettu yleisseura, jonka lajivalikoimaan kuuluvat yleisurheilun lisäksi painonnosto, jalkapallo. hiihto, suunnistus lentopallo, salibandy, frisbeegolf ja e-urheilu. Yleisurheilijoista laajalti tunnettu on ainakin pituushypyn EM-kisaedustaja Mikko Kivinen.

—Monipuolisuus ja lajien välinen yhteistyö on meidän juttu. Esimerkiksi yleisurheilujaosto vetää jalkapalloilijoiden juoksutreenejä, Huhtala kertoo.

Lohtajan urheilukentällä on 400 metrin tiilimurskarata. Talvella urheilijoita palvelee Lohtajan monitoimihalli, jossa on muun muassa juoksusuora ja pituushyppypaikka.

Mutta nyt Nurmijärven YAG:ssä Lohtajan Veikkojen väki kannustaa toinen toisiaan ja nauttii kovan työn hedelmistä.

—Täällä päivät kuluvat mainiosti urheilukentällä tuloksia tehdessä, mutta ehdimme myös vähän käydä shoppailemassa ja uimassa kylpylässä, Huhtala ja Jukkola sanovat.

Teksti: Jyrki Repola
Kuvat: Piia Jäntti