YAG oli Saga Anderssonille kesän kohokohta

—Nuorilla urheilijoilla on tahdonvoimaa, hienoja tuuletuksia ja hyvää fiilistä! Moni urheilija on osallistunut täällä niin moneen lajiin, että huh huh!

Näin hehkutti seiväshypyn MM-kisaedustaja Saga Andersson Youth Athletics Games-tapahtuman päätöspäivänä Klaukkalassa. Andersson jakoi palkintoja ja kaikki urheilijat halusivat yhteiskuvaan hänen kanssaan.

Andersson, 23, muistaa hyvin oman uransa YAG:ssä. Se kesti neljä vuotta 2012-2015. Lajeina olivat seiväshyppy pika- ja aitajuoksut sekä pituushyppy.

—YAG oli kesän kohokohta ja tapahtuma, jota odotin aina eniten. Kilpailin YAG:ssä ainakin Leppävaarassa (Espoossa) ja Hiekkaharjussa (Vantaalla). Pärjäsin hyvin ja sain neljä tai viisi mitalia. Muistan erittäin hyvin yhden 80 metrin aitajuoksun. Aikaisemmin olin kaatunut ja tehnyt kuperkeikkoja, mutta silloin juoksu meni ihan nappiin, Andersson kertoi.

Harmittaako se, että YAG oli aina pääkaupunkiseudulla, etkä päässyt matkustamaan kauas?

—Ei oikeastaan. Sain käydä muissa kisoissa ympäri Suomea, sanoi aina Esbo IF:ää edustanut Andersson.

Andersson on kilpaillut muissa kisoissa myös heittolajeissa ja kestävyysjuoksussa.

—Heitoista kiekko oli suosikkini. Juoksin 12-vuotiaana 1000 metriä. Voitin koko kisan ja toiseksi tulleen pojan yhdellä sadasosalla. Aloitin kovaa ja hyydyin, mutta onnistuin pitämään muut takanani, Andersson muisteli nauraen.

Teksti ja kuva: Jyrki Repola