Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske sai Lappeenrannan Kalevan kisoissa juhlia 100 metrin aitojen mestaruutta rauhassa ilman ikäviä yllätyksiä.

Kuopion SM-halleissa talvella hänet ehdittiin jo kuuluttaa virheellisesti 60 metrin aitojen mestariksi, kun titteli meni lopulta samalla ajalla Nooralotta Nezirille. Nyt muutoksia ei tullut, Neziri oli toinen samalla ajalla 13,05.

– Se on ollut vuosia minun tavoitteena, mutta hyvää kannattaa odottaa, Hurske sanoi uran ensimmäisestä aikuisten Suomen mestaruudestaan.

Hurskeen valmentaja Marjukka Suihko kuvaili mestaruutta ”työvoitoksi”.

– Helpolla se ei tullut, Suihko sanoi.

Valmentaja viittasi sanoillaan vatsavaivoihin, joiden kanssa Hurske kamppaili alkukesästä. Ne pysyivät poissa heinäkuun, mutta ilmaantuivat uudelleen juoksijan kiusaksi Kalevan kisoissa.

– Se johtuu jostakin ruoka-aineesta, mutta osa on varmasti kisastressiäkin, Hurske sanoi.

Ongelmat eivät radalla näkyneet. Hurske kiri loistolähtijänä kärkeen heti kilpailun alussa ja piti paikan loppuun sakkaa.

– Nyt kestin hyvin ne viimeiset 20 metriä ja taistelin loppuun asti, Hurske hehkutti.

Neziri: Aika hyvin taistelin

Samaa sanoi Neziri, joka päätti vasta keskiviikkona, että juoksee Lappeenrannassa, kun aiemmin kipeytynyt kantapää oli kortisonilla ja levolla saatu kivuttomaksi. Täysin kivuton jalka ei juoksussa ollut, mutta Neziri voitti alkueränsä oli lähellä uusia viime vuoden Suomen mestaruuden.

– Aika hyvin mielestäni taistelin, ja syöksyin lopussa hyvin, vaikka jalka ei aivan terve olekaan, Neziri sanoi.

Nezirin ja Hurskeen seuraava kilpailu on 18. elokuuta käytävä Espoon Motonet GP. Lyhyt kilpailutauko tulee Nezirille hyvään aikaan.

– Nyt on hyvä hetki vähän rauhoittua ja saada jalka täyteen kuntoon, Neziri sanoi.

Korte: Takareisivaiva äityi kylmässä

Hiljattain Joensuussa 100 metrin aitojen SE:n 12,72 juossut Annimari Korte oli Lappeenrannassa kolmas ajalla 13,12. Kortteen mukaan takareisivaiva, joka hänellä on ollut läpi kesän, äityi hankalaksi koleassa säässä.

– Tunsin heti juoksun alussa, ettei tästä tule mitään, kun jalka ei kylmässä taivu. Sillä ei pystynyt kunnolla ponnistamaan. Sama tilanne oli alkuerässä, Korte sanoi.

Kortteen seuraava kilpailu on tulevassa viikonvaihteessa Puolan Bydgoszczissa käytävässä EM-joukkuekilpailun Superliigassa.

– Tähän kisaan oli vähän vaikea latautua, kun viime viikolla taisteltiin paikoista päästä edustamaan Suomen EM-joukkuekilpailuun, ja se oli minulle se kaikkein tärkein asia.

HIFK:n Matilda Bogdanoff oli Kalevan kisojen finaalissa neljäs ajalla 13,15.

The post Hurske sai vihdoin mestaruuden: ”Hyvää kannattaa odottaa”, Neziri: ”Aika hyvin taistelin” appeared first on Yleisurheilu.fi.