Peiponen: ”Nyt vetoharjoituksia”, Vainio: ”Pohjat on tosi hyvässä kunnossa”

Johanna Peiponen toipui jalkavaivasta mestariksi 10 000 metrillä, kun taas hopeamitalisti Alisa Vainio toivoi saavansa toisen jalkansa normaaliin kuntoon päästäkseen jatkamaan hyvää harjoitteluaan.

Peiponen kilpaili edelliskerran 20. kesäkuuta, jonka jälkeen hänellä on ollut nilkkavaivaa.

– Ballerinoilla kävin lenkin juoksemassa. Ne eivät sopineet, tuli jalka kipeäksi. Pystyin hyvin, hyvin hiljaa käymään lenkkiä. Viikko sitten tuntui vielä lenkeilläkin. Lähdin tänne, että jos ei täällä tuntuisi, Peiponen jutteli uransa toisesta Kalevan kisojen mestaruudesta onnellisena.

Kilpailut ovat olleet kortilla, sillä nilkkavaiva vei kolmisen viikkoa. Nyt hän odottaa paluuta normaaliin harjoitteluun.

– Nyt alan harjoittelemaan vetoharjoituksia, kun tuo jalka ei enää tunnu kipeältä. Kilpailen siellä, missä sattuisi olemaan tasoa, hän sanoi.

Vainio kaipaa toisen jalkansa täyteen iskuun ja maratonjakson ennen MM-Dohaa

Alisa Vainion harjoittelu on sujunut muuten hyvin, mutta toisen jalan hermotus ei toimi normaalisti. Ja

–  Se syö itseluottamusta aika paljon. Se vaikuttaa myös siihen, etten saa niin paljon voimaa askeleeseen, se näkyy kyllä. Ei se kilpailua ja treenejä estä millään tavalla, se on vaan enemmän hidaste. Pääasia on, että mitään ei ole rikki.

Tarkemmin vaivan syy ei ole selvinnyt. Vainio kuvaa tilanteensa olevan ”pienestä kiinni”.

– Tiedän, että olen hyvässä kunnossa. Tarvitsee vain saada tuo toinen jalka toimimaan ja jatkaa hyvää harjoittelua ja vetää vähän maratonjaksoa. Pohjat ovat tosi hyvässä kunnossa, hän sanoi etenemisestään kohti Dohan MM-kilpailuja.

Perjantaina kotikentällään kilpaillut Vainio oli juoksuunsa monelta osin tyytyväinen.

– Juoksuun olen ihan tyytyväinen, että lähdin. Tuo on aika paljon itseluottamukseen vaikuttanut, juoksu ei tunnu ihan omalta. Olen tosi tyytyväinen, että sain itseni lähtemään. Pitäähän se lähteä, kun on kotikisat.

Vainio ei osannut tuoreeltaan sanoa, missä kilpailee seuraavan kerran.

Rinne ja Kuivisto aloittivat tuplamestaruustaistonsa 1500 metrillä

Joonas Rinne ja Sara Kuivisto aloittivat tuplamestaruustaistonsa voittamalla 1500 metrin kilpailut. Kummankaan kiriin ei ollut kilpailukumppaneilla sanottavaa.

– Lähdin katsomaan, millaista kisaa muodostuu. Tiesin, että itse olen vahvoilla, oli millainen juoksu hyvänsä. Toivoin, ettei ihan lähdettäisi hölkkääilemään. (Martti) Siikaluoma tarjoili ihan kyytiä lopuksi, Rinne kehui.

Siikaluoman vauhdin lisäys hajoitti porukkaa sen verran, että mitalitaistoon jäivät Siikaluoma, Samu Mikkonen ja Rinne.

Kuivisto sai juoksustaan toisenlaisia tuntemuksia kuin Joensuussa edellisviikolla ja irtosi terävällä kirillä mestaruuteen.

– Pajulahdessa meni tosi hyvin. Elokuu näyttää, oliko hyvä vai ei. Harjoittelu on ykkösjuttu, eihän se alppimaja mitään kuuta taivaalta tuo. Joensuussa oli vähän vaikeaa, täällä oli parempaa, Kuivisto sanoi.

Sunnuntaina hän ajatteli juosta 800 metriä kovalla vauhdilla, sillä kokee sen olevan ensi viikon Superliigaa ajatellen hyväksi.

The post Peiponen: ”Nyt vetoharjoituksia”, Vainio: ”Pohjat on tosi hyvässä kunnossa” appeared first on Yleisurheilu.fi.