Koilahti ennätysiskussa: ”MM-kisapaikka olisi bonus”, Huntington ja Sillman yli 6000 pisteen tahdissa

Turun Weikkojen Taika Koilahti tarrasi tiukasti Dohan MM-kisapaikkaan kuorrutettuaan pituushypyn Suomen mestaruuden ennätyksellään 669 Lappeenrannan Kalevan kisoissa. Tampereen Pyrinnön Maria Huntington johtaa kovatasoista seitsenottelua loistopistein 3786  ja on matkalla tuntuvasti yli 6000 pisteen tulokseen.

Viiden sentin ennätysparannus nosti  Koilahden kotimaan kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi ja Dohan MM-kisojen rankinglistalla 24:nneksi, eli tiukasti kiinni MM-kisapaikkaan.

– MM-kisat ei ollut tavoite tälle kaudelle, se olisi nimenomaan bonus, Koilahti tuumi.

Koilahti pyyhki Lappeenrannassa mielestään Gävlen 22-vuotiaiden EM-kisojen pettymyksen. Hän jäi Gävlessä karsinnassa ilman tulosta, mutta kirkasti Kalevan kisoissa viime vuoden hopean mestaruudeksi loistosarjalla,  jonka parhaat hypyt kantoivat 669, 660, 657, 640 ja 631.

– Sain aika nopeasti unohdettua Gävlen, kun olin kipeä Gävlen kisoista aina tiistaihin asti, mutta nyt sain hyvän tuloksen, Koilahti kertaili.

Lappeenrannan kisa lähti Koilahdelta mainiosti käyntiin. Hän ponnisti kahdella ensimmäisellä kierroksella 657 ja 669.

– Sain nyt ponnistettua hyvän tuloksen heti ensimmäisillä kierroksilla ja kisan hyvin käyntiin. Kolmannessa hypyssä juoksu kulki hyvin (660) ja samoin viidennessä (-), mutta kuudennessa alkoi tulla jo väsy, Koilahti sanoi.

Koilahden mukaan ennätyksessä on vielä varaa.

– Nyt ei vielä tullut sellaista tunnetta, että olipa hyvä hyppy, eli on siellä vielä varaa parantaa, Koilahti sanoi.

Koilahti kilpailee seuraavan kerran pituushypyn parissa tulevassa viikonvaihteessa Puolan Bydgoszczissa EM-joukkuekilpailun Superliigassa.

Kenttäurheilijat 58:n Anne-Mari Lehtiö oli pituushypyssä toinen tuloksella 624 ja Joensuun Katajan

Marika Partinen kolmas tuloksella 618.

–  Ihan tyytyväinen olen, vaikka oma ennätys olisi ollut kiva hypätä, Lehtiö sanoi.

 Huntington yllättyi juoksuvauhdistaan

Huntington avasi Lappeenrannan Kalevan kisojen seitsenottelun loistosarjalla. Hän kokosi avauspäivän lajeista 3786 pistettä ja on 6200 pisteen vauhdissa. Yli 6000 pisteen ja jopa omaan ennätykseen on eväät myös Miia Sillmanilla, joka on toisena 3619 pisteellä.

Huntington starttasi päivän 100 metrin aitojen ennätyksellään 13,09. Korkeushypyssä hän ylitti 183 eikä oman ennätyskorkeuden 186:n ylitys jäänyt kauas. Kuulaa hän työnsi 12,67 ja 200 metriä kulki ennätysvauhtia 24,29.

– Aidat kulki hyvin. Oma ennätys koleassa säässä oli hyvä suoritus.  Korkeudessa 186 oli erittäin kolmella hypyllä, mutta 183 on sekin parempi tulos kuin ennätyssarjassa, Huntington kertaili.

– Kuulassa oli helpotus, kun sain kunnon tuloksen (12,45) heti ensimmäisellä työnnöllä. Se kolmas oli sitten sellainen tahtotyöntö. 200 metrillä ennätys taas oli minulle yllätys.

Sillman loistovireessä, vaikka vastakrampit kiusasivat

Sillman siivitti seurakaveriaan yhtä lailla loistotuloksilla. Hän juoksi 100 metrin aidoissa ennätyksensä 13,72 ja sivusi korkeudessa ulkoratojen ennätystään tuloksella 183. Kuulaa hän työnsi 12,67 ja 200 metriä kuli 25,16, vaikka päivä ei ollut helppo.

– Kaksi ensimmäistä lajia meni hyvin, mutta sitten sen jälkeen tulostaso laski vatsakramppien takia, Sillman sanoi.

Omassa ennätysvauhdissa on myös pistein 3575 kolmantena oleva Joensuun Katajan Jutta Heikkinen. Hänen teki mainion tulossarjan: 13,42, 174, 12,40 ja 24,62.

– Olen tyytyväinen. Kunto on nyt tulossa kaksi kuukautta myöhässä, kun syksyllä kuntoutin kaksi kuukautta vammoja.

The post Koilahti ennätysiskussa: ”MM-kisapaikka olisi bonus”, Huntington ja Sillman yli 6000 pisteen tahdissa appeared first on Yleisurheilu.fi.