FJG ja YAG -muistot hymyilyttävät yhä Viivi Lehikoista

400 metrin aitajuoksija Viivi Lehikoinen piipahti lauantaina YAG:ssä jakamassa palkintoja ja seuraamassa kisatapahtumia. Lehikoiselle visiitti oli mieluinen, kuten olivat myös omaan nuoruuteen kuuluneet Finlandia Junior Games ja YAG. Tapahtumien muistot ovat mukavia:
– Ne olivat tosi sosiaalinen tapahtuma, näki kavereita ympäri Suomea. Oli aina tosi paljon urheilijoita, Viivi muistelee.
Nuorten MM-kisoihin tähtäävä Viivi ei ole vanha itsekään, mutta hänellä on tärkeä vinkki YAG:n nuorille osallistujille.
– Mahdollisimman pitkälle kannattaisi tehdä tosi monipuolisesti. Itse näen positiivisena, että moniottelin tosi pitkälle ja tein eri lajeja. Ei kyllästy ja saa eri taitoja, Viivi kannustaa.
Kerttu Latvala ylisti sekä tapahtumaa että Leppävaaran rataa.
– Tämä ratahan on aivan unelma! Henkilökohtaisesti tämä on Suomen parhaimpia. Täällä on aina ollut tosi hyvä kilpailuhenki. On kiva, että näkee paljon kavereita, Latvala sanoi.
Alisa Seilonen urakoi kahdessa viestissä ja kahdessa henkilökohtaisessa kilpailussa. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden 14-vuotiaissa kilpaillut Alisa viihtyi Espoossa monesta syystä.
– Tosi kiva tapahtuma. Meillä on tosi hyvä ryhmähenki. Täällä näkee uusia tuttuja ja vanhoja tuttuja, hän sanoi.
Alisa piti urakkansa päätteeksi parasta vauhtia 80 metrin aidoissa, kuten 15-vuotiaissa Aino Koskela. Aino oli yksi niistä nuorista, jotka saivat iloita YAG:ssä ennätyksestään.
– Olihan se hyvä juoksu, kun ennätys tuli reilusti (0,32 sekuntia). Minulla oli täällä myös korkeus, mutta se ei mennyt niin hyvin, on ollut selkävaivoja. Ehkä tykkään aidoista enemmän, Aino sanoi.