Latvala tuplamestariksi, Kärki jahtaa vielä 17-vuotiaiden EM-rajaa

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Kerttu Latvala pyyhälsi Youth Athletics Gamesissa tuplamestariksi, kun hän voitti 17-vuotiaissa myös 200 metriä. Latvala paineli ajan 25,01 juoksussa, jossa kirjattiin 2,5 metriä sekunnin vastatuuli.

– Ihan hyvä alku, lähti yllättävän hyvin. Se oli reipas. Tuntui, että vastatuulta olisi ollut aivan sairaasti, harvemmin tuntuu noin paljon jaloissa 200 metrin juokseminen. Tuli sellainen olo, etten pääse lopussa eteenpäin. En tiedä hyydyinkö vai johtuiko vastatuulesta, edellispäivänä satasella 17-vuotiaiden EM-rajan alittanut Latvala jutteli.

Juoksun toinen oli Olivia Bojang (25,66) ja kolmas Madeleine Glasberg (25,75)

Wedenberg tyytyväinen vain kaarrejuoksuunsa

Poikien vastaavassa kilpailussa Porvoon Akilleksen Isac Wedenberg ja Helsingin Kisa-Veikkojen Topias Laine kävivät tiukan voittokamppailun, joka päättyi sadasosan erolla Wedenbergin eduksi. Voittoaika oli 22,76.

– Aika huono juoksu. Kaarre meni hyvin, muut asiat menivät aika huonosti, Wedenberg tuumi.

Hän ei kilpaillut satasella, koska halusi satsata 200 metrille. Satsaus päämatkalle kannatti ja toi tulosta.

– Haluan ainakin juosta alle 22, hän sanoi kesän aikatavoitteistaan.

Mauno Havukorpi oli kolmas ajalla 23,29.

Kärki kohensi ennätystään, mutta jäi harmikseen EM-rajasta

Vaasan Vasaman Oliver Kärki voitti kolmiloikan ennätyksellään 14,33. Ennätysparannus oli melkoinen, sillä hänen edellinen ennätyksensä oli 13,93. Kärki oli kaksijakoisin miettein, sillä tavoitteena oli tehdä 17-vuotiaiden EM-raja 14,55.

– Tasaista ja hyvää varmaa, mutta piikki jäi puuttumaan. EM-raja oli tavoitteena, muttei se tänään mennyt. Se harmittaa, mutta kaikkeni annoin. Loikkien jatkuvuuteen olisin kaivannut parannusta. Saarijärven juhannuskisoissa laitetaan kaikki peliin, rajaa jahtaava Kärki sanoi.