YAG varautuu kesän epidemiatilanteeseen eri valmiustasoilla

Youth Athletics Games on koonnut vuosi toisensa jälkeen valtavan määrän innokkaita nuoria yleisurheilijoita yhteen mittelemään toisiaan, sekä omia rajojaan vastaan. Viime kesänä, ensimmäistä kertaa YAG:n historiassa, kesän ykköstapahtuma jouduttiin siirtämään koronavirus pandemian vuoksi.

Kahdesti.

Virus jyllää edelleen vahvana, mutta alkaneet rokotukset tuovat valoa tunnelin päähän.  Ennalta-arvaamattoman luonteensa vuoksi kilpailuorganisaatio on kuitenkin tehnyt toimintasuunnitelman erilaisten skenaarioiden varalle, jotta jokainen yleisurheilun ystävä pääsee tulevana kesänä nauttimaan YAG:n kisahuumasta. Alla olevilla toimenpiteillä pystymme järjestämään tapahtuman turvallisesti.

Toimenpiteitä tehdään kisaohjelmaan seuraavassa järjestyksessä, jos epidemiatilanne niin vaatii

  1. 17-vuotiaiden kenttälajit jätetään pois lajiohjelmasta
  2. 17-vuotiaiden juoksulajit jätetään pois lajiohjelmasta
  3. Viestijuoksut jätetään pois lajiohjelmasta
  4. Osallistujamääriä rajataan kaikissa lajeissa. Rajaus tehdään PB:n perusteella.

Päätökset mahdollisesta lajiohjelman kaventamisesta tehdään toukokuun loppuun mennessä.

”Pääasiallinen syy edellä mainituille toimenpiteille on kenttäkapasiteetin vapauttaminen isojen ikäluokkien käyttöön. Näin voimme hallinnoida hyppyjä ja heittoja siten, että ryhmien liikuttelu ja mahdollinen lisäjaottelu on mahdollista ja ennen kaikkea turvallista. Juoksujen muokkaaminen on huomattavasti kenttälajeja helpompaa, jonka vuoksi pyrimme säilyttämään ne 17-sarjan osalta. Osallistujamäärien supistaminen 9–15-vuotiaiden lajeissa on viimeisin keino osallistujamäärien rajaamiselle ja toivomme, ettei tähän tarvitsisi mennä. Onneksi myöhäisempi ajankohta antaa kuitenkin jokaiselle tasapuolisesti mahdollisuuksia tehdä hyvät PB tulokset ennen ilmoittautumisen päättymistä. Haluamme ensisijaisesti tarjota jokaiselle halukkaalle mahdollisuuden ottaa tähän yleisurheilun elämystapahtumaan, joka on YAG:n yksi tärkeimmistä perusajatuksista. ”

Koulumajoituksen järjestäminen on mahdollista 10 hengen kokoontumisrajoituksiin saakka. Majoitusluokkiin sijoitetaan vain samasta seurasta tulevia. Viittä pienempiä seurakiintiöitä ohjataan majoittumaan suoraan hotelli- ja hostellimajoituksiin. Aamu ja iltapalat koulumajoituksessa voidaan tarvittaessa siirtää nautittavaksi luokkatiloihin yleisen ruokalan sijaan.

Callingin osalta on valmius ottaa käyttöön ns. ”lentävä calling” kaikilta 14 sarjalaisilta ja tätä vanhemmilta.

Katsomossa ja kisatorilla kilpailuväkeä jaetaan tilanteen vaatiessa alueellisesti tai katsojien määrää katsomotiloissa rajataan.

Ruokailut kisapaikalla voidaan tarvittaessa porrastaa, ruokalan aukioloaikoja pidentää tai käyttöön voidaan ottaa varausjärjestelmä, joka mahdollistaa ruuhkattoman ruokailun.

Nämä järjestelyt mahdollistavat turvallisen kilpailun toteuttamisen yhdessä muiden varotoimenpiteiden kanssa. Kisaorganisaatio haluaa avoimesti viestiä toimintasuunnitelmasta, jotta epätietoisuutta voidaan vähentää jo hyvissä ajoin ja kilpailuun ilmoittautuminen on mahdollisimman huoletonta. Toimenpiteet kisaohjelman suhteen on päätetty siinä valossa, että ne vaikuttaisivat toteutuessaan mahdollisimman vähän kisan perusarvoihin ja olisivat tasapuolisia kaikille.

YAG:n ilmoittautuminen alkaa maanantaina 15.3.