Kasperi Vehmaa viiletti alle 11 sekunnin 100 metrillä

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kasperi Vehmaa viiletti Youth Athletics Gamesin toisena päivänä 100 metrin ennätyksensä aikaan 10,96. Vehmaan aiempi ennätys oli 11,00. 17-vuotiaiden 100 metrillä toiseksi sijoittunut veli Rasmus Vehmaa juoksi niin ikään ennätyksensä (11,03).

– Se ei ollut mikään yllätys, olen odotellut tätä (11 sekunnin alitusta) koko kesän, Vehmaa sanoi.

Hän jätti eilen 110 metrin aidat väliin.

– Verryttelyjuoksussa törmäsin aitaan. Pohkeesta tuli ”puujalka”, ja se vähän vaivasi tässäkin juoksussa, Vehmaa sanoi.

Vehmaa on ollut koko kesän lajeissaan hyvässä kunnossa, mistä kertoo muun muassa pituuden ennätys 729. Parannettavaa jäi mieleen tuoreeltaan myös satasella.

– Loppuosassa, eikä lähtökään ihan vielä täydellinen ollut.

Imatran Urheilijat otti 17-vuotiaiden naisten 100 metrillä kolmoisvoiton Nelli Anttosen, Meeri Riialin ja Aino Venäläisen voimin. Anttosen aika oli 12,37.

Lahden Ahkeran Roni Rämä ja Joensuun Katajan Deshawn Holopainen kävivät 17-vuotiaiden kolmiloikassa odotetun tasaisen kilpailun, jossa Rämä vei voiton tuloksella 13,89. Ennen kolmiloikkakilpailua satasen alkuerän ja finaalin kirmannut Holopainen loikki 13,78.

– Askelmerkin kanssa tuli ongelmia ja muutama yliastuttu. 14 metrin päälle pystyin tänään hyppäämään, mutta ne eivät vaan osuneet lankulle. Tulokseen ei voi olla pettynyt, se oli kohtuuhyvä hyppy mutta ei vielä napissa, Rämä sanoi.

15-vuotiaiden sarjassa kilpaileva HKV:n Venla Virrantuomi piti naisten parasta vauhtia 800 metrillä, jossa hän juoksi 2.18,62. Helsinkiläinen on juossut tänä kesänä ennätyksensä 2.16,37 ja toivoi sille parannusta, joka jäi tällä kertaa tulematta.

– Olisi pitänyt mennä kovempaa alusta asti, mutta tuntuma ei ollut tänään niin hyvä. Ihan tasainen, mutta omat tavoitteet oli korkeammalla, Virrantuomi sanoi hymyillen.

Hän harrasti neljä vuotta jalkapalloa, jonka lopetti 1,5 vuotta sitten.

– Siitä itseasiassa tämä kestävyysjuoksu sai alkunsa.

Hän viihtyy parhaiten kasilla, mutta myös 400, 1500 ja esteet ovat mieluisina mukana.

– Alle 2.15:n on ehdoton tavoite tälle kesälle, hän sanoi.