Viivi Avikainen viihtyy YAG-tunnelmassa: Omat tavoitteet ovat Kalevan kisoissa

Lahden Ahkeran Viivi Aikainen ahersi toimitsijana Youth Athletics Games -tapahtuman korkeushyppypaikalla Lahden stadionilla. Kokenut aituri nautti nuorten kilpailun tunnelmasta, mutta mieli palaa itsekin kilpailemaan. Kilpailukausi on vielä jalkavaivojen takia avaamatta.

– Toiveissa on, että juoksisin jo kesäkuun lopussa Jämsänkosken pika- ja aitajuoksukarnevaaleilla, Avikainen sanoo.

Avikaisen, 31, viime kausi katkesi torsoksi Haglundin kantapäänä tunnetun vaivan takia. Kyse on luukasvamasta akillesjänteen kiinnityskohdassa. Se operoitiin elokuussa. Sen jälkeen alkoi pitkä kuntoutus, joka sujui hyvin.

– Pääsin jo maalis-huhtikuussa juoksemaan hyvin, mutta sitten toisen, eli oikean jalan akilles alkoi kipuilla kantaluun yläpuolelta. Kävin sen kanssa juuri magneettikuvauksessa, mutta en ole saanut vielä tuloksia, Avikainen kertoo.

Vaiva on pakottanut Avikaisen jättämään juoksuharjoittelun vähemmälle. Muuten hän on harjoitellut koko lailla normaalisti.

– Punttia pystyy nostamaan, hyppäämään vauhditonta pituutta ja tekemään kuulanheittoja, mutta juoksun jatkuva ponnistaminen on eri juttu. Olen nyt juossut aitojen kerran tai kaksi viikossa, Avikainen sanoo.

Avikainen, 31, on parhaimmillaan juossut 100 metrin aidat 13,32 kaksi vuotta sitten. Viime kesänä parhaaksi jäi 13,83, kun kausi katkesi jo kesäkuussa.

– Nyt tavoitteena on Kalevan kisat. Siihen tähtään, että pystyisin siellä juoksemaan hyvin, Avikainen sanoo.

Kalevan kisat järjestetään Lappeenrannassa 1.-4. elokuuta.

YAG-tuloksia

 

The post Viivi Avikainen viihtyy YAG-tunnelmassa: Omat tavoitteet ovat Kalevan kisoissa appeared first on Yleisurheilu.fi.