Lahtonen ja Kellgren hallitsivat kiekkoringissä, Käyhkö ja Veijola korkeushypyssä

Mynämäen Iskun Miika Lahtonen ja  HIFK:n Patricia Kellgren voittivat Youth Athletics Games -kisojen 17-vuotiaiden kiekonheiton tuloksin 51,88  ja 46,40 Lahden stadionilla.  Hämeenlinnan Tarmon Joonatan Veijola ja Savonlinnan Riennon Neea Käyhkö veivät koleassa säässä 17-vuotiaiden korkeushypyn voitot ennätyksillään 191 ja 172.

Poikien kiekko heitettiin Lahden stadionilla myötätuuleen, mutta se ei Lahtosta kiusannut.

– Nyt tuli yksi 47-metrinen, mutta muuten aika tasainen sarja. Siihen voi olla ihan tyytyväinen, Lahtonen kertaili.

Lahtonen, 16, on 17-vuotiaiden kesän kotimaan tilaston ykkönen kuulassa ja kiekonheitossa, mutta jälkimmäinen on heittäjän mukaan selkeä ykköslaji. Oma ennätys puolentoista kilon kiekolla on aiemmin tänä vuonna heitetty 53,20.

– Kesän tulostavoite on heittää sinne 57 metrin paikkeille, Lahtonen sanoi.

Ristiinan Urheilijoiden Joona Pulkkinen oli toinen kauden parhaallaan 43,18. Lappajärven Veikkojen Juho-Joel Mäenpää oli kolmas ennätyksellään 42,82.

Kellgren ylivoimainen, kesän tavoite on 50 metriä 

Suosikki piti pintansa myös naisten kiekkoringissä. HIFK:n Patricia Kellgren heitti 46,40 ja voitti kilpailun reilun viiden metrin erolla. JKU:n Camilla Forsberg oli toinen omaa ennätystä hipovalla tuloksella 40,99. Tampereen Pyrinnön Venla Väliharju oli kolmas tuloksella 40,82.

– Alussa oli vaikeuksia tekniikan kanssa, mutta lopussa heitot olivat parempi. Olen ollut kolme edellistä päivää flunssassa, joten siihen nähden hyvä tulos, Kellgren sanoi.

– Kesän päätavoitteet ovat päästä EYOF-kisoihin ja heittää 50 metriä, joka on mennyt harjoituksissa ja kisojen verkassa.

Käyhkö ja Veijola ennätysvireessä

Savonlinnan Riennon seitsenottelija Neea Käyhkö voitti 17-vuotiaiden korkeushypyn ennätyksellään 172. Aiempi ennätys koheni kolmella sentillä. Kilpailu hypättiin koleissa oloissa ja vastatuuleen, mutta Käyhkö ei antanut sen häiritä.

– Ihan hyvä kisa. Alemmissa korkeuksissa oli vähän vaikeuksia, mutta sitten hyppy alkoi kulkea, Käyhkö sanoi.

Ennätys ei ollut Käyhkölle yllätys.

– Sikäli se ei ollut yllätys, että se oli mennä jo maaottelussa, Käyhkö sanoi.

Käyhkö, 17, viittasi Uppsalassa käytyyn moniotteluiden nuorten PM-kilpailuun, jossa hän kokosi 17-vuotiaiden sarjan seitsenottelussa ennätyspisteensä 5307 ja ylitti korkeudessa 169.

Espoon Tapioiden Lotta Putkiranta oli toinen ylitettyään 169. Hyppyyn ei löytynyt aivan täyttä tehoa nilkan kipuilun takia.

Hämeenlinnan Tarmon Joonatan Veijola voitti 17-vuotiaiden korkeushypyn ikäluokan kesän kotimaisella kärkituloksella ja ennätyksellään 191. Yritykset korkeudesta 193 eivät tällä kertaa tuottaneet tulosta.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Imatran Urheilijoiden Otso Mikkilä, joka ylitti 185. Se on hänen ulkorataennätyksensä. Myös kolmanneksi sijoittunut Savonlinnan Riennon Miska Käyhkö teki ulkorataennätyksensä ylitettyään 175.

Espoon Tapiot ja HIFK pikaviestin nopeimmat

Espoon Tapioiden nelikko Joonas Jäppinen, Johannes Hakala, Waltteri Koenkytö ja Henri Matikainen kiidättivät 15-vuotiaiden poikien 4 x 100 metrillä kapulaa parasta kyytiä. Nelikko oli yhdeksän joukkueen kilpailun nopein ajalla 45,62.

– Vaihtoihin jäi parantamisen varaa, tuumivat kaikki.

– Sellainen puoli sekuntia, Koenkytä täydensi.

YAG:n viestikisaa nelikko arvosti.

– Tämä on hyvä, vähän rennompi kisa. Sopiva lämmittely SM-kisoja varten, Jäppinen sanoi.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten miehistö Miki Likander Gasperi Vehmaa, Eetu Pohjonen ja Konsta Rutonen oli toiseksi nopein ajalla 45,98. Viipurin Urheilijoiden joukkue oli kolmas ajalla 46,86.

Tyttöjen 4 x 100 metrin viestin voitti HIFK nelikolla Nora Koskela-Koivisto, Helmi Isometsä, Vivian Tran ja Alisa Tikkanen, joka kiiti ajan 49,64. Jyväskylän Kenttäurheilijat oli toiseksi nopein ajalla 50,07. Joukkueessa juoksivat Minea Vertala, Hilma Kinnunen, Alisa Seilonen ja Iida Pajunen. Esbo IF oli kolmas ajalla 50,75.

Viestituloksia

Muita tuloksia

The post Lahtonen ja Kellgren hallitsivat kiekkoringissä, Käyhkö ja Veijola korkeushypyssä appeared first on Yleisurheilu.fi.