(Video) Kinnunen rikkoi EM-rajan ennätyksellään, Laine voittoon, Pölkky heitti 19-vuotiaiden EM-rajan

Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Elina Kinnunen sai heittonsa jengoilleen Pihtiputaan keihäskarnevaalissa. Hän heitti ennätyksensä 55,41, joka rikkoi 22-vuotiaiden EM-kilpailujen tulosrajan ja vei hänet 22-vuotiaiden EM-tilastossa viidenneksi.

Pihtiputaan kilpailussa Kinnunen oli toinen. Voiton vei Kiinan Ge Lijuan, joka heitti 57,98.

– Hain tiistaina Tilastopajacupissa heittoon helpoutta ja löysin sen nyt täällä noihin kahteen parhaaseen heittoon, Kinnunen sanoi.

Kinnusen kaksi pisintä heittoa kantoivat 52,62 ja 55,41. Jälkimmäinen rikkoi reilulla metrillä toissa vuonna heitetyn entisen ennätyksen.

– Oli se odotettu tulos. Fiilis ja kunto on hyvä. Nyt pitäisi saada vaan syntymään tasaisempi sarja. Sitä kautta on mahdollisuus myös parantaa ennätystä, Kinnunen sanoi.

Turussa asuva Kinnunen harjoittelee Tuomas Laaksosen valmennuksessa. Kajaanin Kipinän Suvi Kemppainen oli 22-vuotiaiden kilpailussa kolmas tuloksella 47,56.

Laine varmassa vireessä: Hyvä sarja

Nuoriso-olympiakisojen voittaja Topias Laine Helsingin Kisa-Veikoista heitti 73,92 ja voitti ylivoimaisesti 19-vuotiaiden kilpailun. 19-vuotiaiden EM-kilpailuihin kuntoaan tähtäävä Laine heitti hiljattain Tuusulassa ennätyksekseen 75,18.

– Hyvä sarja, mutta en saanut itsestäni irti ihan kaikkea. Mutta hyvä, että tuli noin paljon  yli 70 metrin heittoja, Laine tuumi.

Kisa käytiin hyvässä myötätuulessa. Voittoheiton lisäksi Laine heitti tulokset 73,81, 72,13 ja 71,86.

– Tuuli oli sen verran kova, että heitot tulivat aika lähelle viivaa, Laine tuumi. 

Britti Tom Hewson oli toinen heitettyään 68,34 ja Karstulan Kivan Juho Järvinen kolmas paranneltuaan ennätyksensä lukemiin 67,83. Aiempi oli 65,88.

Kankaanpään Seudun Leisku Teemu Narvi oli neljäs. Hän heitti ensimmäisellään 67,58. Toisen heiton jälkeen hän jätti kilpalun kesken.

– Jätin kisan kesken varotoimena, kun akilleksessa oli pieniä tuntemuksia, Narvi sanoi.

 

Pölkky: Tulosrajasta oli jo stressiä

19-vuotiaiden naisten kilpailun voitti Seinäjoen seudun Urheilijoiden Sofia Pölkky ennätyksellään 50,62. Tulos rikkoo myös 19-vuotiaiden EM-rajan. Pölkyn aiempi ennätys oli keväällä Vantaalla Kultainen keihäs -kilpailussa heitetty 49,05.

Aiemman ennätyksensä Pölkky rikkoi kilpailussa kahdesti, kun kaksi viimeistä heittoa kantoivat 50,62 ja 50,19. EM-rajan rikkoutuminen oli hänelle iso helpotus.

– Tässä on alkanut olla jo pientä stressiä tuosta rajasta, kun treeneissä on mennyt hyvin, mutta en ole saanut sitä näkymään kilpailussa, Pölkky sanoi.

Pihtiputaan kisa oli Pölkylle monella tapaa mieleenpainuva.

– Tulosraja meni ja sain kuulla, että sain opiskelupaikan, totesi Pölkky, joka aloittaa Jyväskylässä opinnot varhaiskasvatuksen parissa.

Gamlakarleby IF:n Minna Hollanti oli 19-vuotiaiden kilpailussa toinen tuloksella 49,55. Hollannin ennätys on kesäkuun alussa heitetty 51,14.       

tuloksia

The post (Video) Kinnunen rikkoi EM-rajan ennätyksellään, Laine voittoon, Pölkky heitti 19-vuotiaiden EM-rajan appeared first on Yleisurheilu.fi.