Auvinen ennätysvireessä, Kivinen rikkoi 19-vuotiaiden EM-rajan

Sjundeå IF:n Roope Auvinen heitti ennätyksensä 70,76 ja voitti 22-vuotiaiden miesten kilpailun Kaustisen moukarikarnevaalissa. 19-vuotiaiden naisten moukarinheiton voitti Kaustisen Pohjan-Veikkojen Julia Kivinen ennätyksellään 59,96, joka rikkoi myös 19-vuotiaiden EM-rajan.

Kivisen aiempi ennätys oli 58,89 ja Auvisen 70,12.

– Sellaisia perusheittoja, ei vielä parhaita mahdollisia, mutta tehoja alkaa jo löytyä, Auvinen totesi omista heitoistaan.

Auvinen on rikkonut 22-vuotiaiden EM-rajan jo usean kerran tällä kaudella. Nyt paras vire on löytynyt Gävlen EM-kilpailujen lähestyessä. Auvinen heitti jo Someron juhannukisoissakin 70,03.

– Vuosi sitten paras kunto tuli juhannuksena. Nyt on on yritetty harjoitella kovaa vähän pidempään, että paras kunto tulisi vasta EM-kilpailuissa, Auvinen sanoo.

Auvisen mukaan työ on tuottanut tulosta, samoin kuin panostus voimanhankintaan viime talvena. Hän uskoo, että ennätys paranee vielä kauden vanhetessa, eikä vähiten siksi, että talven mittaan Auvinen on hankkinut voimaa tuntuvasti lisää. 

– En ole ikinä heittänyt treeneissä yhtä pitkälle kuin kisoissa, mutta nyt treeneissä kasa on ollut kolme metriä kauempana kuin aiemmin, Auvinen sanoo.

Videolla Julia Kivisen ennätysheitto 59,96:

22-vuotiaiden naisten kilpailun voitti Varpaisjärven Viren Kiira Väänänen, joka heitti 59,63. Someron Esan Johanna Witka oli toinen tuloksella 59,01. Noormarkun Nopsan Oskari Lahtinen oli 19-vuotiaiden miesten ykkönen heitettyään ennätyksensä tuntumaan 69,54.

17-vuotiaiden tyttöjen kilpailun voitti Someron Esan Silja Kosonen tuloksella 68,54 ja 17-vuotiaiden poikien kilpailun Savonlinnan Riennon Arttu Härkönen heitettyään 67,16.

tuloksia

The post Auvinen ennätysvireessä, Kivinen rikkoi 19-vuotiaiden EM-rajan appeared first on Yleisurheilu.fi.