Tuuletuksia kavereiden kanssa, ennätysten johdosta ja muuten vaan

YAG:n palkintojenjaoissa tuuletusten variaatiot olivat perjantainakin maltillisesta käden heilutuksesta ja hymystä riehakkaampiin ilon purkauksiin. Usainboltimaista tyyliäkin nähtiin.
Kuivasjärven Auran Otso Kylmänen ja Roope Raatikainen tuulettivat komeasti palkintokorokkeella P11-sarjan korkeudessa.
– Jostain ihme ideasta se lähti, kun me molemmat pelaamme fortnitea, ja siellä on sellainen tanssi. Meillä on aika iso porukka täällä, Kylmänen sanoi ja pojat lupailivat lisääkin tuuletuksia vielä viikonvaihteen aikana.
Poikien tuuletusnäytteen voi katsoa Nuorisoyleisurheilun Instagramista.
Iloon oli aihetta myös Lopen Urheilijoiden Emmi Malolla, joka heitti T14-sarjassa moukarissa ennätyksensä. Uusi ennätys on nyt tasan 50 metriä.
– Täällä on paljon porukkaa, ystäviä ja kaikkea. Moukarissa parasta on, että se on hauskaa ja jännittävää. Niin tänäänkin. Tuli hyviä heittoja ja uusi enkka, Emmi iloitsi.
Noel Nikulainen Lempäälän Kisa Yleisurheilusta on jo 10-sarjalaisena YAG-konkari, sillä hän oli tapahtumassa kolmatta kertaa. Lempääläläinen kilpaili perjantaina keihäässä ja pituudessa, joista ensin mainitussa hän kiskaisi voiton.
– Kunnolla olen heittänyt vuoden tai kaksi. Pienempänä heitin, mutten en tekniikkaa silloin osannut. Tänään suurin osa heitoista oli hyviä, Noel tuumi.
Seurakavereita Noelilla ei tällä kertaa hirveän monta mukana ole, mutta tapahtumassa hän viihtyy.
– Täällä on kova taso. Suosikkilajejani ovat keihäs ja pituus, huomenna on myös 60 metriä, myös jalkapalloa ja jääkiekkoa harrastava poika sanoi.
Naantalin Löylyn 10-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Lauri Tahkola tiesi heti, mikä on YAG:ssä hauskinta:
– Kisaaminen on hauskinta, huomenna on 60 metriä ja pituus.
Kun Laurilta kysyi, mitä muuta hän on ehtinyt tehdä, vastaus tuli leveän hymyn kera:
– Yhden jätskin olen syönyt.
Espoon Tapioiden Ella Räisänen oli reippaassa vauhdissa 9-vuotiaiden 600 metrillä.
– Tonni on suosikki, lauantaina suosikkimatkalleen pääsevä tyttö kertoi iloisena ja nyökytteli, että kivaa on tapahtumassa ollut.