EM-tulosraja Leveelahden ulottuvilla

Virtain Urheilijoiden Vesa Leveelahti jätti kuularingin Espoon YAG:ssa vähän kaksijakoisin tuntein. Hän voitti 17-vuotiaiden kilpailun ylivoimaisesti ennätyksellään 17,82, mutta oman ikäluokan EM-raja 18,10 jäi rikkomatta. Sarjassa työnnetään viiden kilon kuulaa.

Leveelahti, 17, mittasi kilpailun kilpailun jälkeen ensimmäisen verryttelytyönnön, joka kantoi 18,20.

– Ei harmita, kun tässä on vielä pari kisaa vielä jäljellä ja tietää, että pystyy tekemään rajan, Leveelahti summasi kisatulosta.

– Otin nyt kolme ensimmäistä työntöä rauhassa, että sain tuloksen. Pisin tulin sitten neljännellä, kun vähän kiristin?

Mistä 18,10 ylitys kilpailussa jäi kiinni?

– Olin ehkä vähän laiska. Terävyyttä puuttui, Leveelahti tuumi.

Toiseksi kuulakilpailussa työnsi Imatran Urheilijoiden Eero Virtanen tuloksella 15,81.

17-vuotiaiden naisten kuulakilpailun voitti Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eerika Salomäki. ennätyksellään 13,44. Espoon Tapioiden Rebekka Sukselainen oli toinen.

Kaustisen Pohjan-Veikkojen Salla Koskimäki voitti 14-vuotiaiden moukarinheiton tuloksella 51,53. Lopen Urheilijoiden Emmi Malo oli toinen ennätyksellään 50,00. Sarjassa heitetään 3 kilon moukaria.

– En ajatellut, että olisi voinut tuon paremmin mennä, kun en ole vähään aikaan moukarin koskenut, monittelija-Koskimäki tuumi.

Moukariringissa Loimaan Jankon vasta 11-vuotias Pinja Kärhä voitti 13-vuotiaiden tyttöjen sarjan ennätyksellään 44,00, joka on myös 11-vuotiaiden kaikkien aikojen paras tulos.