Tilastopajacup liikkeelle Turussa tıistaina

Seitsemän osakilpailun Tilastopajacup  starttaa Turun Paavo Nurmen stadionilla tiistaina (4.6.). Cupin muut kilpailupäivät ovat 25.6., 9.7., 16.7., 25.7., 25.8. ja 15.9.

Tilastopajacup on 1989 alkanut Turun Urheiluliiton kansallinen kilpailusarja, joka on tarkoitettu kaikenikäisille. Nykynimellään se on kulkenut vuodesta 1997 lähtien. Tilastopajacup-nimellä on järjestetty jo 167 kilpailua.

Kauden päätteeksi cupissa palkitaan kokonaiskilpailun parhaat. Yhteispisteissä huomioidaan vanhemmissa sarjoissa kolme ja nuoremmissa neljä parasta tulosta.

Rahapalkinto on luvassa myös sm-kisalajien miesten ja naisten sarjan kauden kotimaisesta kärkituloksesta. Tämä ei tosin koske kesän ensimmäistä Tilastopajacupin kilpailua.

Miesten ja naisten lajeissa myös Tilastopajacupin ennätyksen tekijä palkitaan. Hän pokkaa 300 euroa. Viime kesänä cupin ennätyksiä syntyi kaksi: Henri Liipola moukaroi 73,49 ja Katri Mustola viiletti ratakierroksen 53,91.

Cupissa on kesän aikana mahdollista kilpailla lähes kaikissa ns. virallisen ohjelman lajeissa. Viime vuonna kisoihin osallistui ennätykselliset 1098 eri urheilijaa. Lajisuorituksia tehtiin yli 3600.

Tilastopajacupissa pikamatkat juostaan myötätuuleen ja juoksulajien eräjaoissa huomioidaan urheilijoiden tulostaso. Myös rimalajien korotuksissa kiinnitetään huomioita kilpailijoiden tilastotuloksiin.

Lue lisää, mm. tarkemmat säännöt:

Tilastopajacup 2019

The post Tilastopajacup liikkeelle Turussa tıistaina appeared first on Yleisurheilu.fi.