Suomen Yleisurheiluarkisto pitää yhteyttä kenttäväkeen

Vuonna 2004 perustetun Suomen Yleisurheiluarkiston kevätkokous järjestettiin lauantaina 1.6. yhdistyksen omissa tiloissa Littoisten verkatehtaan suojellussa kulttuuriympäristössä.

Puheenjohtaja Mikko Nieminen Porvoosta arvioi, että vuonna 2015 suoritettu kiinteistöhankinta on luonut jatkuvuutta yhdistyksen toiminnalle suomalaisen ja kansainvälisen yleisurheiluperinteen dokumentoimiseksi.

– Kevätkokouksessa keskusteltiin runsaasti mm. omien nettisivujen laventamisesta julkaisualustaksi, jolla erilaiset yleisurheilutoimijat voisivat aktiivisesti tehdä yhteistyötä ja entistä paremmin esitellä oman työnsä tuloksia. Tänä vuonna tulemme myös viime vuosia enemmän jalkautumaan kenttätyöhön, nyt kun taloudellinen tilanne on vakautettu, Nieminen kertoi.

Suomen Yleisurheiluarkisto -yhdistyksen viime vuoden tase oli 95.722,- ja viime vuoden tulos oli 4.589,- voitollinen.

Yhdistyksen viimeisin julkaisu käsittelee ajanjaksoa yli 150 vuotta sitten ja sisältää mm. ensi kerran julkaistavat yleisurheilun laajat ja yksityiskohtaiset maailmantilastot vuosilta 1857 – 1864. Se on samalla kolmas osa Ari Törmän toimittamasta kansainvälisestä julkaisusarjasta Athletics in the 19th Century. Suomenkielisen johdannon on laatinut Mikko Nieminen.

Yhdistyksen kaikkia julkaisuja voi tilata oheisesta osoitteesta. Yleisurheiluarkiston kaksoiskappalekokoelmia on myös luetteloitu antikvaarista myyntiä varten. Jos olet kiinnostunut esimerkiksi SUL:n tai ATFS:n kotimaisista tai kansainvälisistä yleisurheilun vuosikirjoista tai 2010-luvun uusimmasta yleisurheilukirjallisuudesta, niin vastaa tähän viestiin ja lähetämme sinulle tarjousluettelon. – Sähköposti: mikko.nieminen@DLC.fi

The post Suomen Yleisurheiluarkisto pitää yhteyttä kenttäväkeen appeared first on Yleisurheilu.fi.