Ruuskanen ajaa sisään kovempaa vauhtia: Saarijärven kenttäennätys täytti tavoitteen

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen haki Saarijärven juhannuskisoissa pitkää kaarta hieman kovemmalla vauhdilla kuin kauden avauskilpailussaan. Voitto irtosi tuloksella 83,37, mutta se ei Ruuskasta täysin tyydyttänyt

– Ihan hyvälle tuntui, mutta vähän pidempää odottelin, Ruuskanen totesi puuskaisessa myötätuulessa heitetystä kilpailusta.

Ruuskanen avasi kesän kilpailukauden viikko sitten Raseporissa heitettyään 85,15.

– Nyt tulin heittoon vähän kovemmalla vauhdilla kuin Raaseporissa, mutta en saanut teknisesti niin hyvää heittoa aikaiseksi, Ruuskanen sanoi.

Alkukauden kilpailut ovat Ruuskasen ja hänen valmentajansa Jyrki Blomin mukaan kovia harjoituksia. Niiden mukana Ruuskanen uskoo kovemman vauhdin pikku hiljaa vakiintuvan, joka luo pohjaa huippuheitoille.

– Nyt mennään kisa per viikkoa tahtia. Ensi viikolla heitetään Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla taas vähän kovemmalla vauhdilla ja koetetaan saada tasaisuuta heitoihin. Eikö se Uuno Turhaporukin sanonut, että virhelyöntien määrä kasvaa, kun vauhtia lisätään. cmittaan.

”Ei ne Saksan lingot aina onnistu”

Oliver Helanderin Kuortaneen juhannuskilpailussa heittämä 86,93 oli Ruuskasen mukaan tervetullut heitto. Tuntuvasti pidempiä heittoja hän odottaa myös itseltään.

–  Kyllä heittoon ne mitat tulevat, jos ovat tullakseen, ei niitä kannata miettiä. Oliver heitti hyvin. Hienoa nähdä, että suomalaiset onnistuvat. Se antaa toivoa penkkiurheilijoille. Ei ne Saksan lingot aina niin ylivoimaisia ole, Ruuskanen veisteli.

Toiseksi Saarijärven juhannuskisoissa heitti Joensuun Katajan Lassi Etelätalo tuloksella 78,54. Tällä kaudella 81,85 heittäneellä Etelätalolla on kropassa eväitä pidempiinkin kaariin, mutta tekniikka takkusi,

– Viimeisessä heitossa oli hyvät paukut, mutta se meni tuesta läpi. Nyt olisi ollut sauma rikkoa se Dohan MM-kisaraja, Etelätalo sanoo. MM-raja on 83 metriä.

IF Raseborgin Teo Takala oli keihäskilpailussa kolmas tuloksella 75,88.

Tervo voitti moukarikisan: Rennosti, ilman tavoitteita

Karhulan Katajaisten Krista Tervo voitti Saarijärvellä naisten moukarinheiton tuloksella 68,51. Tervo heitti keskiviikkona Jyväskylässä hiljattain  Suomen ennätyksen 70,18. Heittäjän mukaan ennätysheiton tuomat tunnekuohut oli kuopattu ennen Saarijärven kilpailua.

– Sovittiin valmentajan kanssa, että tänne lähdetään heittämään rennosti ilman tulostavoitteita. Heitto kulki hyvin, vaikka tuloslistaan tulikin rasteja, Tervo viittasi neljään rikkimenneeseen heittoon.

Riihimäen Kiskon Inga Linna ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Johanna Salmela olivat toinen ja kolmas kauden parhaillaan 66,83 ja 62,49.

///JUTTU TÄYDENTYYY///

The post Ruuskanen ajaa sisään kovempaa vauhtia: Saarijärven kenttäennätys täytti tavoitteen appeared first on Yleisurheilu.fi.