Helander kirkasti huippuheitolla asemiaan nuorten EM-kisasuosikkina, Kirt 90,61: Nyt sain hyvin voimaa keihääseen

Magnus Kirt kohensi juhannuksena keihäänheiton Viron ennätystä jo toisen kerran kolmen päivän sisään.  Kirt voitti Kuortaneen juhannuskisan heitettyään 90,61 ja siirsi historiaan Ostravassa Tshekissä torstaina syntyneen Viron ennätyksen 90,34.

Toiseksi Kuortaneella sijoittunut IF Raseborgin Oliver Helander sivalsi kesän parhaansa 86,93, joka rikkoo Tokion olympiakisojen 85 metrin tulosrajan. Tulos syntyi samaan tapaan kuin Kirtillä. Hyvässä myötätuulessa oikea tekniikka löytyi kolmanteen heittoon.

– Tiesin, että sieltä tulee parempi heitto. Kaksi ensimmäistä olivat huonoja. Tuntui todella hyvältä saada tulos ulos, Helander sanoi.

Helander viittasi tuloksen ulossaamisella siihen, että fyysinen suorituskyky ja harjoitukset ovat antaneet odottaa läpi kevätkesän pidempiä heittoja, mutta kisoissa tekeminen ei ole teknisesti vielä onnistunut.

– Nyt hain vähän jämäkkyyttä siihen heiton loppuun kahden ensimmäisen heiton jälkeen, Helander sanoi.

”Vähän tuntui vasemmassa kyljessä”

Helanderin kauden paras ennen Kuortaneen kilpailua oli Turussa Paavo Nurmen kisoissa heitetty 84,84. Sillä tuloksella Helander oli tämän kesän 22-vuotiaiden Euroopan tilaston kärjessä. Kuortaneen heitolla asema vain vahvistui.

Heinäkuussa Gävlessä käytäviin kisoihin Helanderilla on vain yksi tavoite.

– Tavoite on ottaa mitali, Helander sanoi ja tarkensi, että kesän tilastoykkösenä kultamitali on se mitä hän tavoittelee.

Kuortaneella Helander jätti kilpailun sikseen kolmen kierroksen jälkeen.

– Vähän tuntui vasemmassa kyljessä, mutta ei se ollut mitään vakavaa, Helander sanoi.

Kirt: Hyvä tuuli ja nopea rata toi lähelle viivaa

Kaksi Viron ennätystä kolmen päivän sisään ei ollut ensimmäinen kerta Kirtin uralla. Vuosi sitten hän heitti alkukesästä Tartossa Viron ennätyksen 88,45 ja heti perään Turussa Paavo Nurmen kisoissa 88,73.

– Viime vuonna heitin 88 metriä kahdesti kolmen päivän sisään, nyt meni 90 metriä, Kirt kertaili kehitystään.

Kuortaneen 90,61 syntyi toisella kierroksella ja jäi torstaina Ostravassa heitetyn 90,34 tapaan kilpailun tapaan ylivoimaisesti sarjan pisimmäksi heitoksi.

– Nyt oli hyvät olosuhteet, hyvä tuuli ja nopea rata. Se aiheutti sen, että menin aika vähän liian lähelle viivaa, Kirt kertaili.

– Ensimmäinen heitto oli vaikea, mutta toisessa sain askeleet hyvin sopimaan ja kunnolla voimaa keihääseen.

Kirtin kesä jatkuu nyt lyhyellä harjoitusjaksolla.

– Kilpailukausi on pitkä, väliin täytyy muistaa vähän harjoitella, Kirt tuumi.

Kolmanneksi Kirtin ja Helanderin jälkeen Kuortaneella sijoittui Saksan Andreas Hofmann, joka sai pisimmän heittonsa kantamaan 82,82. Kuortaneen Kunnon Toni Kuusella oli toiseksi parhaana suomalaisena kahdeksas heitettyään 79,28.

– Nyt ei ollut teknisesti parhaita heittoja, silti vissiin uran neljänneksi paras kilpailutulos, rajusti läpi kisan yrittänyt Kuusela sanoi.

 

The post Helander kirkasti huippuheitolla asemiaan nuorten EM-kisasuosikkina, Kirt 90,61: Nyt sain hyvin voimaa keihääseen appeared first on Yleisurheilu.fi.