Raitanen kiri ennätykseen – Richardssonin kolmas ennätys 14 päivään – Ruuskanen: Ajoituksessa parannettavaa

Topi Raitanen pudotti 3000 metrin ennätyksensä lukemiin 7.52,82 Joensuun Motonet GP:ssä. Se on paras suomalaisaika 10 vuoteen.

Edellisen kerran paremmin on juossut Jukka Keskisalo juuri Joensuussa vuonna 2009, jonka ennätystä 7.49,05 Raitanen tavoitteli.

Ennätysyritys vaikeutui kun Bahrainin  Mohammed Tiouali ei terveysongelmien takia voinut olla Raitasen kanssa taistelemassa  juoksun voitosta. Hän starttasi, mutta keskeytti pian.

Juoksun hidas toinen kilometri pakotti Raitasen vetotöihin kisan aikana yhdessä norjalaiskaksikon Per Svelan ja Marius Vedvikin kanssa. Raitanen lähti räjähtävään loppukiriin 150 metriä ennen maalia ja jätti norjalaisia tällä matkalla yli kolme sekuntia.

– Olen harjoitellut paljon näiden norjalaisten kanssa ja oli sovittu että vedetään yhdessä. Nyt sitten juostiin kuitenkin vain voitosta, Raitanen sanoi.

Raitasen kilometriajat olivat 2.37,5 – 2.41,7 – 2.33,6. Viimeisen kierroksen hän kiri 58,31een ja sai kirivoitolla katsojat syttymään.

– Kalevan kisoissa juoksen vain 3000 metrin esteet. Tähän väliin tehdään pari kovempaa ratatreeniä, jotka aiemmin jäivät tekemättä Raitanen sanoo.

Noilla treeneillä Raitanen hakee helpoutta nopeaan juoksuun,.

– 1500 metriä ei nyt varmaan kulkisi, mutta kestävyyttä löytää, Raitanen kuvasi kuntoaan viikko sitten päättyneen vuoristoleirin jäljiltä.

Lahden Ahkeran Hannu Granberg juoksi ulkorataennätyksensä 8.15,66. Nivalan Urheilijoiden Miika Tenhunen paransi ennätystään 16,61 sekuntia aikaan 8.16,60 ja järjestävän seuran 18-vuotias Mika Kotiranta 11,99 sekuntia aikaan 8.23,67.

Hedda Hynne löi maailmanmestarin – Kuivisto neljäs

Naisten 800 metrin juoksussa Porvoon Akilleen Sara Kuivisto jätti muita suomalaisia yli 50 metriä, mutta joutui tyytymään neljänteen tilaan kolmen kovan ulkomaalaisjuoksijan jälkeen ajalla 2.04,09.

– Harjoituksissa on mennyt todella hyvin, joten en ole 2.04-ajasta huolissani. Nyt tuntuivat jalat toimivat hyvin, mutta hengitys ei, sanoi kolme viime viikkoa alppimajassa Pajulahdessa asunut Kuivisto.

Kilpailun voitti Norjan ennätysnainen ja Amsterdamin EM-kilpailuiden finalisti Hedda Hynne ajalla 2.02,42. Valkovenäläinen vuoden 2015 maailmanmestari Maryna Arzamasova taipui toiseksi ajalla 2.03,12.

Kuiviston kotimainen kärkiaika  on 2.02,64 kesäkuun lopulta Watfordista.

Richardsson juoksi ennätyksensä 9.35,27

Camilla Richardsson juoksi kolmannen ennätyksensä 14 päivään voittaessaan naisten 3000 metrin estejuoksun rohkealla omalla vedolla ajalla 9.35,27.

Tulos on Suomen kautta aikain toiseksi paras ja nousee Euroopan vuositilastossa yhdeksänneksi.

– Nyt ajattelin, että juoksen rohkeasti ja katson mihin kapasiteetti riittää, kun MM-raja on tehtynä, Richardsson sanoi.

– Tokion olympiaraja 9.30,00 on taas vähän lähempänä.

Richardsson meni kärkeen jo 1900 metrin kohdalla, kun Kenian Fancy Cheronon askel kärjessä alkoi painaa ja ehti hankkia jo useiden kymmenien metrien etumatkan. Kaksi viimeistä vesiestettä ja viimeinen kuivaeste olivat kuitenkin vaikeita ja takaa-ajanut kolmikko oli päästä hänet yllättämään.

–  Nyt juoksun viimeinen 600 metriä oli vaikeampi kuin Pariisissa, Richardsson sanoi.

Toiseksi noussut puolalainen Alicja Konieczek hävisi Richardssonille lopulta vain 0,82 sekuntia. Richardsson kuitenkin saavutti arvokkaan kansainvälisen voiton ja löi neljä juoksijaa, joiden ennätys oli huomattavasti parempi kuin hänellä.

Forssan Salaman Janica Mäkelä juoksi myös mainion ajan 9.49,95. Tulos on hänen uransa toiseksi paras ja sillä kamppaillaan IAAF:n rankingissa jopa edustuspaikasta Dohan MM-kilpailuihin.

Richardssonin 2000 metrin väliaika oli 6.23,3 ja vauhdinjako kilometreittäin: 3.09,5 – 3.13,8 – 3.12,0.

Ruuskanen: Heiton ajoituksessa parannettavaa

Magnus Kirt heitti Joensuussa kahdeksannen peräkkäisen voittonsa Suomessa tuloksella 87,35. Antti Ruuskanen oli toinen tuloksella 80,79 ja Lassi Etelätalo kolmas heitettyään 80,72.

– Heiton ajoitus meni sekaisin Lapinlahdella. Siinä on yhä parannettavaa. Kun heitin ylös, ei ollut tehoja ja kun heitin alas, tehot menivät ohi, Ruuskanen sanoi.

Etelätalon mukaan liki 81-metrinen ei ollut paras, mitä olisi ollut tarjolla.

– Treenasin viime viikolla aika kovaa, ei ollut herkkyyttä, ja muutenkin tulos olisi saanut olla 7 senttiä parempi, Etelätalo viittasi hänen ja Ruuskasen tulosten väliseen eroon.

The post Raitanen kiri ennätykseen – Richardssonin kolmas ennätys 14 päivään – Ruuskanen: Ajoituksessa parannettavaa appeared first on Yleisurheilu.fi.