Korte SE:llä ja Hurske ennätyksellään Euroopan kärkinelikkoon – ”Viime viikolla aloin uskoa SE:hen”

Viikko sitten sadesäässä Lapinlahdella 100 metrin aitajuoksussa syntynyt 12,86 kertoi Helsingin IFK:ta edustavalle Annimari Kortteelle, että Nooralotta Nezirin Suomen ennätyksen 12,81 rikkominen on mahdollista.

Joensuussa Korte pudotti Suomen ennätyksen aikaan 12,72 ja nousi kesän Euroopan tilastossa toiseksi. Juoksussa kolmanneksi sijoittunut Reetta Hurske alitti hänkin entisen SE:n ajalla 12,78, jolla hän nousee Euroopan tilastossa neljänneksi.

– Viime viikolla Lapinlahden jälkeen aloin uskoa, että pystyn juoksemaan SE:n. Kirjoitin kännykkään ajan 12,77, Korte sanoi.

Korte ja Hurske alittivat myös Tokion olympiakisojen tulosrajan 12,84. Kilpailussa he olivat ennätyksensä 12,71 juosseen jamaikalaisen junioreiden maailmanmestarin Brittany Andersonin jälkeen toinen ja kolmas.

Kortteen mukaan SE-vauhti löytyi keskikesän harjoitustauon jälkeen, kun harjoittelua kevennettiin Lapinlahdelle ja edelleen Joensuuhun. Täydellinen juoksu ei Kortteen mukaan ollut, vaikka ennätys koheni 0,14 sekuntia.

– Ponnistin lähdössä aivan pystyyn, joten sinne jäi parannettavaa, Korte sanoi.

Kortteelle olympiarajan rikkominen on ollut läpi kauden ykköstavoite.

– Olympialaiset on ollut minun unelmani kymmenen vuoden ajan, Korte sanoi.

Hurske: ”Nyt sain lopun paremmaksi”

Joensuussa Hurske kiihdytti nopeimmin ja oli Kortteen edellä vielä pari aitaa ennen maalia. Korte pystyi kuitenkin lopussa jättämään hänet. Hurske oli tyytyväinen paitsi aikaansa myös siihen, että sai juoksun lopun kulkemaan alkukesän malliin.

– Nyt sain lopun tulemaan kohtuullisen hyvin, mutta jos saisi vielä tuon viimeisen aidan ja senjälkeisen maaliintulon paremmaksi, sitten ehkä olisin ykkösenä maalissakin, Hurske sanoi.

Hurske ja Korte kohtaavat seuraavan kerran ensi viikolla Lappeenrannan Kalevan kisoissa. Hurske on sen suhteen toiveikas. Joensuun juoksu kertoi, että menoon on löytynyt rentous sen jälkeen, kun MM-raja rikkoutui Lapinlahdella viikko sitten.

– Nyt pystyin taistelemaan ja juoksemaan rennommin loppuun saakka, Hurske totesi.

Tampereen Pyrintöä edustava Hurske paransi Joensuussa ennätystään ensin sadasosalla 12,96:een alkuerissä ja sitten finaalissa 0,18 sekuntia 12,78:aan. Kilpailu olisi saattanut jäädä juoksemattakin, sillä Hurskeelle sattui pieni haveri ennen alkuerää.

– Meinasin kaatua oikein kunnolla ja siinä tuli kipuja selkään ja polveen, mutta uskalsin silti juosta, Hurske huokaili.

Nezirillä kantapäävaiva, finaali jäi väliin

Entinen Suomen ennätysnainen Nooralotta Neziri Jyväskylän Kenttäurheilijoista oli alkueränsä kolmas ajalla 12,95. Hänen edellään maaliin ehtivät Anderson ajalla 12,79 ja Korte ajalla 12,87. Finaalia Neziri ei juossut kipeytyneen oikean kantapään takia.

– Nooralotan oikea kantapää kipeytyi hiljattain Luzernin kilpailun jälkeen. Siihen pistettiin hieman kortisonia, silti se oli alkuerän jälkeen sen verran kipeä, että katsottiin parhaaksi antaa jalan nyt levätä, Nezirin valmentaja Petteri Jouste sano

The post Korte SE:llä ja Hurske ennätyksellään Euroopan kärkinelikkoon – ”Viime viikolla aloin uskoa SE:hen” appeared first on Yleisurheilu.fi.