Poikkeusjärjestelyin kohti uutta vuotta – Minkälainen on YAG 2021?

YAG joutui tänä vuonna väistymään suurempien voimien tieltä ja tapahtuma päätettiin siirtää uuteen ajankohtaan 23.-25.7.2021. Vaikka tulevan vuoden näkymät ovat edelleen epävarmat, ovat ensi vuoden kilpailun järjestelyt jo kovassa vauhdissa. Tästä on kiittäminen viime kesän rohkeita ja ennakkoluulottomia tapahtumanjärjestäjiä, jotka poikkeustilanteesta huolimatta pystyivät sopeutumaan uusiin olosuhteisiin! YAG:n järjestelyorganisaatio haluaa jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia tienraivaajia, jotka viime kesänä uskalsivat lähteä toteuttamaan mahdollisesti uutta normaalia kilpailutoiminnoissa.

Suomen joukkueen kapteenit Elmo Lakka ja Maria Huntington Tampereen Ruotsiottelussa syyskuussa 2020

Yleisurheilu on lajiryhmänä pärjännyt poikkeustilanteessa upeasti. Viime kesänä pystyttiin erinäisin järjestelyin järjestämään useita eri tapahtumia niin huippu-, kuin harrasteurheilussakin. Esimerkiksi Helsinki City Running Day liikutti Helsingissä 8000 juoksijaa lokakuussa ja Turku isännöi onnistuneesti sekä Kalevan kisoja, että kansainvälistä Paavo Nurmi Gamesia. Nuorten puolella junnusarjojen Sm kilpailut ja Sm viestit vedettiin myös kunniakkaasti läpi ja perus urheilutoiminnot ovat seuroissa ympäri suomen pyörineet jopa tavallista vilkkaampana.  

Mutta minkälainen tapahtuma tulee olemaan YAG 2021?

YAG:n järjestelyissä luonnollisesti seuraillaan tapahtumien kehittymistä kevättä kohden. Viime kesän kaltaista siirtoa ei kuitenkaan tänä kesänä tulla enää näkemään, vaan toimintaa mukautetaan vallitsevaan tilanteeseen. Todennäköiseltä kuitenkin tässä vaiheessa vaikuttaa, että jossain muodossa toimitoja kentällä joudutaan mukauttamaan.

Nuoret osallistuivat talkoisiin mitalinjakajina HCRD tapahtumassa.

”Pyrimme luomaan kentälle lisää tilaa ja hallitsemaan kentän ulkopuolella ja katsomoissa liikkuvia ihmismassoja. Kaikilla toiminnan osa-alueilla tehdään toimintasuunnitelmat siten, että kilpailujen toteuttaminen onnistuu turvallisesti, kilpailun perinteitä kunnioittaen. Haluamme luoda ensi kesän tapahtumasta sellaisen, että se palkitsee pitkän odotuksen.

Haluamme tässä vaiheessa tsempata jokaista syksyn ja talven treeneihin. Lupaamme järjestää ensi kesänä yhdet upeimmista kisoista ja toivomme, että mahdollisimman moni intoutuu lähtemään kisamatkalle Lappeenrantaan. Ilmoittautuminen YAG:hen starttaa välittömästi Tampere Junior Indoor Gamesien jälkeen, jolloin tarkemmat ohjeet esimerkiksi koulumajoitusta silmällä pitäen ovat jokaisen saatavilla.