Partanen mestariksi MM-kenraalissaan vatsakramppien saattelemana, Nurmi naisten nopein

Hyytävän koleassa säässä Lappeenrannan Kalevan kisoissa kävelty 20 kilometrin Suomen mestaruus oli Veli-Matti ”Aku” Partaselle Dohan MM-kisojen kenraali. Partanen vei mestaruuden kotikaupungissaan ajalla 1.24.38.

Partasen aika olisi ollut tuntuvasti parempi ilman vatsakramppia, joka iski kilpailun puolivälissä.

– 10 kilometrin kohdalla tuli vatsakramppi ja housut ovat nyt täynnä sitä itseään. Harmittaa, mutta kun vatsa kramppaa, se on niin totaalista, että kävely menee lenkkeilyksi. Ei pysty puristamaan, Partanen totesi

– Uskon, että olisin pystynyt alittamaan ennätykseni. Kävely tuli puolimatkaan niin helposti.

Lappeenrannassa kilpailtiin satamaan vedetyllä kilometrin reitillä. Kilpailun voitti SM-mittelön ulkopuolella kilpaillut Valko-Venäjän Aliaksandr Liahovitsh. Hän tuli kilpailuun rikkomaan Dohan MM-kisojen tulosrajaa 1.22.30 ja teki sen täpärästi ajalla 1.22.25.

Liahovitsh piti kilpailussa kärkipaikkaa koko matkan. Alussa Partanen ja valkovenäläisen tapaan MM-rajaa tavoitellut Aleksi Ojala pysyivät kannassa. Partasen vauhtia jarrutti vatsakramppi ja Ojalan toive MM-rajan alituksesta kaatui kolmeen varoitukseen, joka toi kahden minuutin aikasakon. Ojala käveli silti SM-hopealle ajalla 1.28.02.

Ojalan katse nyt Tokion olympialaisissa

Ojalan valmentajan Veli-Matti Rannan mukaan Dohan MM-tulosrajan tavoittelu päättyi Ojalalta Lappeenrannan kilpailuun. Kaksikko keskittyy nyt harjoittelussaan Tokion olympiakisojen 50 kilometrille ja olympiakisojen tulosrajan rikkomiseen.

– Katse on nyt lokakuussa Hollannin Tilburgissa käveltävässä 50 kilometrin kilpailussa, Ranta sanoi.

Partasen syyskesä jatkuu Lappeenrannan kisan jälkeen harjoittelun parissa aina syys-lokakuun taitteessa käytäviin Dohan MM-kisoihin asti.

– Vetäydyn nyt harjoitustauolle. Menen Font Romeon vuoristoleirille elokuun lopussa ja sieltä suoraan Turkkiin Dohan MM-kisojen valmistavalle leirille, Partanen sanoi.

Partanen: Ei tarvitse kiirehtiä harjoittelussa

Partasella on takana vahva kausi. Hän käveli keväällä Dudincessa 50 kilometriä 3.46.54 ja voitti kesäkuussa maantiekävelyn SM-kisoissa 30 kilometriä ajalla 2.07.34.

– Harjoittelu on mennyt hyvin eteenpäin maantiekävelyn SM-kisojen jälkeen. Nyt ei tarvitse kiirehtiä harjoittelussa ennen Dohaa. Voi alkaa rauhassa pidentämään pitkää lenkkiä, tekemään vetoharjoituksia ja sitten vähän kiristämään tehoruuvia, Partanen sanoi.

Espoon Tapioiden Joni Hava oli Lappeenrannan SM-kilpailussa kolmas ajalla 1.33.04.

– Tämä ei tullut helpolla, Hava tuumi ja viittaisi vaikeisiin viimeisiin kilometreihin.

Havan seurakaveri Jaakko Määttänen oli neljäs ajalla 1.33.58.

Nurmi naisten mestariksi: ”En olisi uskonut”

Naisten 10 kilometriä Lappeenrannassa voitti Espoon Tapioiden Enni Nurmi ajalla 47.30. Rasitusvammoista kärsinyt kävelijä oli maalissa yhtä hymyä.

– En olisi ikinä uskonut, että pystyn tähän tällaisen kauden jälkeen, Nurmi viittasi rasitusvammoihin.

Nurmi ratkaisi voiton pudottamalla seurakaverinsa Hele Haapaniemen kyydistä kilpailun viimeisellä kilometrin kierroksella. Haapaniemi oli toinen ennätyksellään 47.41.

– Ennin loppurutistus oli yllättävän kova, mutta olen tyytyväinen siihen, että sain vanhan ennätyksen nurin, Haapaniemi sanoi.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvonen oli kolmas ajalla 48.07 ja Laitilan Jyskeen Venla Laiho neljäs ennätyksellään 48,18. Ennätyksensä 48,31 käveli myös Lapuan Virkiän Anniina Kivimäki, joka oli viides.

Kivimäen seuratoveri Heta Veikkola oli kuudes  ennätysajallaan 51.43, jolla hän nousi 17-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi.

tuloksia

 

The post Partanen mestariksi MM-kenraalissaan vatsakramppien saattelemana, Nurmi naisten nopein appeared first on Yleisurheilu.fi.