Neziri: Joko merkkasit YAG-päivät kalenteriin?

Nooralotta Neziri kehottaa kaikkia yleisurheilevia nuoria tallentamaan ensi kesän Youth Athletics Gamesin (YAG) kilpailupäivät omaan puhelimeen tai muuhun kalenteriin.

– Kilpaileminen kehittää urheilijaa kaikkein parhaiten. Jos nuorena on mahdollisuus päästä kilpailemaan tuollaiseen isoon tapahtumaan, jossa on mukana myös ulkomaisia urheilijoita, se on aivan huippujuttu, Neziri sanoo.

Kesällä 2019 Youth Athletics Games kilpaillaan 14.–16. kesäkuuta Lahden stadionilla.
– Kilpailemaan oppii vain kilpailemalla ja juuri YAG-iässä, eli alle 18-vuotiaana kannattaa kilpailla paljon ja erilaisissa kisoissa, Neziri sanoo.

Neziri muistuttaa, että kilpailuissa ja erityisesti valtakunnallisissa suurtapahtumissa syntyy myös ystävyyssuhteita.
– Ystävyydet ja tuttavuudet ovat yksilölajeissa tärkeitä. Vaikka omat kilpailut ovat nykyisin paljon totisempia kuin juniorina, kisoihin on kiva mennä, kun siellä kivaa, tuttua porukkaa.
– Itse olen kilpaillut esimerkiksi Lotta Haralan kanssa jo jostain 14–15-vuotiaasta. Jenni Jokista vastaan juoksin sileitä kilpailuja vielä nuorempana.

Tavoitteena 2000 osallistujaa

YAG kilpailtiin Lahdessa toissa vuonna. Silloin tapahtuma keräsi reilut 1900 urheilijaa.
– Nyt tavoitteena on päästä yli 2000 osallistujaan, sanoo Lahden Ahkeran toiminnanjohtaja Janne Harjula.
– Isoin uudistus edelliseen Lahden kilpailuun verrattuna on, että nyt kilpaillaan uusitulla stadionilla, jossa on tuliterä Mondo-pinta.

Lahdessa stadion on kävelymatkan päässä kaupungin keskustan ruokapaikoista ja muista palveluista. Majoitusmahdollisuuksiakin on paljon.
– Stadionin lähellä olevaa Salpausselän koulua haetaan majoituskouluksi. Luonnollisesti Lahdessa on tarjolla myös monenlaista hotellimajoitusta ja tarkoitus on hyödyntämään myös lähiseudun urheiluopistoja, Harjula sanoo.
YAG:n järjestelyiden veturina toimii Lahden Ahkera.

Lisätietoja YAG-tapahtumasta: 
Matti Hannikainen, 044 257 4545, matti.hannikainen@lahdenahkera.fi

www.youthathleticsgames.fi