Katso Lahden YAG:n alustava aikataulu

Nuorisoyleisurheilun kesän suurtapahtuman Youth Athletics Gamesin (YAG) alustava aikataulu on valmis ja luettavissa täältä (https://www.youthathleticsgames.fi/kilpailuinfo/).

YAG kilpaillaan 14.-16. kesäkuuta Lahden Urheilukeskuksen stadionilla.

Kilpailua järjestävän Lahden Ahkeran toiminnanjohtajan Janne Harjulan mukaan kolmipäiväiseen kilpailuun tavoitellaan noin 2500 osallistujaa.

– Kun kaikki lajit, myös heitot, kilpaillaan yhdellä kentällä, se takaa hyvän tunnelman. Tapahtuman aikataulu on rakennettu niin, että se tarjoaa kaikissa ikäryhmissä mahdollisuuden osallistua useampiin lajeihin ja sujuvan viikonlopun. Teemme esimerkiksi niin, että juoksulajeja on samaan aikaan etu- ja takasuoralla, Harjula sanoo.

YAG alkaa perjantaina 14. kesäkuuta viesteillä ja jatkuu seuraavina päivinä muilla lajeilla.

Kaikki nipussa: Stadion, ruokailut ja koulumajoitus

Lahdessa kaikki YAG:n keskeiset asiat, kilpailukenttä, ruokailu ja koulumajoitus ovat yhdessä nipussa.

–  Ruokailu on Lahden stadionilla ja koulumajoitus Salpausselän koululla, joka on 200 metrin päässä kilpailupaikasta. Aikaa ei kulu paikasta toiseen siirtymiseen, Harjula kertoo.

Kenelle YAG sitten on tarkoitettu?

–  YAG on yleisurheilunuorten kesän ensimmäinen suurtapahtuma johon kaikkien lajia harrastavien nuorten kannattaa tulla. Kilpailussa on sarjoja 9-17-vuotiaille. Sopivat kilpailut löytyvät kaiken tasoisille aina juuri lajin aloittaneista alkaen, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) nuorisopäällikkö Piia Jäntti.

–  Hyvän tunnelman ja kilpailujen ohella tarjolla on myös urheilijavierailuilta.

Ilmoittautuminen alkaa maaliskuussa

YAG:n ilmoittautuminen aukeaa 11. maaliskuuta ja on auki kesäkuun 3. päivään asti.

–  Mitä aikaisemmin ilmoittaudut, sitä edullisemmin pääset mukaan, Jäntti muistuttaa.