Murto: ”430 näyttää jo paljon paremmalta tulokselta” – Huuskola 21,16-Tyystjärvi-15,92­-Keränen 75,13

Wilma Murto voitti Porvoossa 22-vuotiaiden naisten seiväshypyn Suomen mestaruuden tuloksella 430. Hän ylitti 430 ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen.

– Tulos oli hyvä siihen nähden, että hyppäsin normaalin 14 askelen vauhdin sijasta 12 askelen vauhdilla. Olen hypännyt tänä kesänä niin monta kertaa 420, että nyt 430 näyttää jo paljon paremmalta tulokselta, Murto sanoi.

Salon Vilppaan Murto ylitti 400 ensimmäisellä hypyllä, 415 toisella ja 430 toisella. Hän yritti kolme kertaa 440:stä, mutta limbosi joka kerta.

– Eniten harmittaa se, että en saanut 440:stä kunnon yrityksiä aikaiseksi.

Murto on menossa kauden parhaalla tuloksellaan 451 rankingin kautta Dohan MM-kilpailuihin.

– Ennen MM-kilpailuja harjoittelen ja hyppään harjoituksissa kilpailunomaisesti. Ehkä kotimaassa järjestetään joku seiväskilpailu.

Porvoossa hopealle taivutti Oulun Pyrinnön Elina Lampela tuloksella 395. Ruotsi-ottelussa onnistunut Laura Ollikainen jäi nyt ilman tulosta.

 

”Vihdoinkin saatiin tulos ulos”

Esbo IF:n Tuukka Huuskola hurjasteli 22-vuotiaiden miesten 200 metrin kuninkaaksi ennätyksellään 21,16. Hän paransi ennätystään jo alkuerässä lukemiin 21,24. Finaalissa Huuskola kukisti 100 metrin hallitsevan Kalevan kisojen mestarin Konsta Alatuvan peräti 0,32 sekunnilla. Huuskola saavutti uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden.

– Se oli hyvä veto, vaikka olin juossut näissä kisoissa aikaisemmin jo kolme lähtöä. Vihdoinkin saatiin tulos ulos, Huuskola riemuitsi.

Huuskola on lohkaissut tänä kesänä 200 metrin ennätyksestään jo puoli sekuntia.

– Olen juossut viime aikoina sopivan kovia happoharjoituksia. Tänään olisin voinut juosta tuoreilla jaloilla jopa 21 sekunnin pintaan, Huuskola arvioi.

Huuskola juoksee tulevana viikonloppuna Ylivieskassa viestinjuoksun SM-kilpailuissa. Esbo IF saa kovat joukkueet miesten 4×100 metrille ja 4×400 metrille

 

 ”En ole tyytyväinen kauteeni”

22-vuotiaiden miesten kolmiloikan voitti Lappeenrannan Urheilu-Miesten Arttu Tyystjärvi ennätyksellään 15,92. Hän paransi ennätystään kahdella sentillä.

– Ensimmäistä kertaa tällä kaudella onnistuin yhdistämään latingin ja rentouden, Tyystjärvi iloitsi.

Hyvätasoisessa kilpailussa hopealle loikki Espoon Tapioiden Veikko Nugraha tuloksella 15,61 ja pronssille Janakkalan Janan Iikka Alingué tuloksella 15,38. Tyystjärvi johti kilpailua ennen viimeistä kierrosta vain kolmella sentillä.

– Sytyin viimeiseen hyppyyn, kun oli tiukka kamppailu. Lisäksi sain vielä sopivan myötätuulen (1,7 metriä sekunnissa), Tyystjärvi kertoi.

Tyystjärvi sijoittui kesällä Kalevan kisoissa neljänneksi ja Ruotsi-ottelussa viidenneksi.

– En ole tyytyväinen kauteeni. Tavoitteeni oli 16 metriä, mutta terveysongelmat hidastivat kehitystä.

 

”Yksi heitto olisi voinut olla todella pitkä”

Limingan Niitto-Miesten Toni Keränen voitti 22-vuotiaiden miesten keihäänheiton kauden parhaalla tuloksellaan 75,13. Hopealle paiskasi Keuruun Kisailijoiden Lassi Saarinen tuloksella 72,74 ja pronssille Pyhäselän Urheilijoiden Tino Mäkelä ennätyksellään 72,52.

– Nyt se kaivattu 75 metriä vihdoin tuli. Tänään yksi heitto olisi voinut olla todella pitkä, mutta ote ei pitänyt kunnolla. Tänään keihään asento oli enimmäkseen pielessä ja välillä lähti liian korkealle. Lisäksi 74 metrin heitossa keihäs lensi aika lailla poikittain, Keränen kertoi.

Keränen kiskaisi viime vuonna Kalevan kisoissa hopealle nykyisellä ennätyksellään 78,86.

– Tämä kausi päättyi tähän. Ensi kesänä tavoitteeni on 80 metrin ylitys

 

Halonen ”huonolla juoksulla” melkein ennätykseen

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kristiina Halonen voitti 22-vuotiaiden naisten 400 metrin aitajuoksun ajalla 58,49. Hän jäi ”huonolla juoksulla” ennätyksestään vain kahdeksan sadasosaa.

– Aika oli hyvä siihen nähden, että sairastuin flunssaan toissapäivänä 400 metrin sileän jälkeen. Juoksu ei maistunut hyvälle. Puoleen väliin sujui teknisesti hyvin, mutta sen jälkeen väsähdin ja jouduin hyppäämään aitojen yli liian korkealta, Halonen kertoi.

Halonen pääsi ns. juoksijan polven takia aloittamaan kilpailukautensa vasta elokuun alussa. Hän on yltänyt lyhyessä ajassa 400 metrin aitajuoksussa kotimaan tilaston kakkoseksi ja 400 metrillä kuudenneksi.

– Saavutin lyhyellä kilpailukaudella parempia aikoja kuin odotin, Halonen sanoi.

Porvoossa toiseksi tuli Helsingin IFK:n Nea Mattila ajalla 60,31. Sibbo-Vargarnan Elin Mickos ja Veitsiluodon Kisa-Veikkojen Mette Baas juoksivat 19-vuotiaiden ikäluokassa häntä nopeammin 59,90 ja 60,23.

 

Blomqvist juoksi näytöstyyliin kolmoismestariksi

Pedersören Falkenin Nathalie Blomqvist juoksi 19-vuotiaiden naisten kolmoismestariksi. Perjantaina hän voitti 1500 metriä ja lauantaina 800 metriä. Sunnuntaina Blomqvist oli suvereeni ykkönen 3000 metrillä ajalla 9.32,24. Toiseksi tullut Lahden Ahkeran Salla Laukkanen hävisi 52 sekuntia. Blomqvist oli tyytyväinen.

– Juoksin 3000 metriä tosi hyvin, vaikka en ollutkaan supermotivoitunut. Tiesin, etten pysty ilman vetoapua juoksemaan ennätyksiäni. Tavoittelin kolmea kultaa ja ne myös sain, Blomqvist iloitsi.

Blomqvist jatkaa kauttaan tulevana viikonloppuna Ylivieskassa viestinjuoksun SM-kilpailuissa. Falkenin joukkueeseen on tulossa myös eri matkojen moninkertainen Suomen mestari Karin Strobacka.

– Meillä on mahdollisuudet naisten 4×800 metrillä mitaliin ja jopa kultaan, Blomqvist uskoi.

The post Murto: ”430 näyttää jo paljon paremmalta tulokselta” – Huuskola 21,16-Tyystjärvi-15,92­-Keränen 75,13 appeared first on Yleisurheilu.fi.