Mörö hätyytteli MM-kisapaikkaa Berliinissä: ”Hyvä, rento juoksu”, Mäkelä kuudes

Oskari Mörö kiiti loistovauhtia Berliinissä Kansainvälisen yleisurheiluliiton World Challenge -sarjan kilpailussa. Mörö oli 400 metrin aidoissa toinen kesän kotimaisella kärkiajalla 49,47. Sitä paremmin Mörö on juossut viimeksi Rion olympialaisissa 2016.

Mörön tulos vei hänet kuluvan kuun lopussa Dohassa alkavien MM-kisojen rankingin rajatuloksen tuntumaan. Se on tällä haavaa 49,44. Mörö jakaa kakkospaikan siinä joukossa, joka ei ole rajatulokseen yltänyt.

– Mielelläni jatkaisin kilpailemista lokakuulle, mutta tämä peli on todella pienestä kiinni, Mörö tuumi.

Mörö on listoilla Espanjan Andújarissa perjantaina käytävään kilpailuun. Se on samana päivänä, kun tuloksentekoaika MM-kisoihin menee umpeen.

– Paras tilanne tietysti olisi ollut, jos olisin saanut täällä tehtyä tuloksen, ja jalkaa oven väliin MM-kisoihin, Mörö tuumi.

 ”Aitominen ei ollut paras mahdollista”

Berliinissä 400 metrin aidat voitti Saksan Luke Campbell ajalla 49,41. Mörö taisteli yllätyksekseen voitosta koko matkan.

– Jalka oli niin sanotusti hyvä. Takakaarre, joka on ollut minulle akilleenkantapää ja jota on treenattu, oli nyt vahva. Yllätyin, että olin kärkitaistossa loppusuoran alussa, Mörö sanoi.

– Hyvä ja rento juoksu, vaikka aitominen ei ollut parasta mahdollista. Valmentajaltakin tuli aitomiseen liittyen viestiä, ettei ollut häävi juoksu ja olen samaa mieltä.

Juoksijoita kiusasi kisan aikana pyörinyt tuuli.

– Olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset, mikä näkyi siinä, etteivät muuten tehneet kauden parhaitaan. Itselläni oli aika lailla ”sama jalka” kuin Tukholman Ruotsi-ottelussa, mutta nyt sain kunnolla kiriapua ja se näkyi tuloksessa, Mörö sanoi.

– Oli hienoa päästä juoksemaan Berliinin olympiastadionille, kun viime kesänä en EM-kisoihin päässyt.

Kristiina Mäkelä oli kolmiloikassa kuudes ponnistettuaan toisellaan 13,86. Kilpailun voitti Jamaikan Shanieka Ricketts, joka loikki 14,63.

Hanna-Maari Latvala oli naisten 100 metrin B-erässä kuudes aalla 11,68. Tuulettomassa säässä juostun erän voitti Kiinan Ge Mangi ajalla 11.23. Nooralotta Neziri oli 100 metrin C-erässä kolmas ajalla 11,80. Erän voitti Puolan Kamila Ciba ajalla 11,74. Erä juostiin lievään vastatuuleen (-0.,3 m/s)

///JUTTU TÄYDENTYY, KISA ON KESKEN///

tuloksia

 

The post Mörö hätyytteli MM-kisapaikkaa Berliinissä: ”Hyvä, rento juoksu”, Mäkelä kuudes appeared first on Yleisurheilu.fi.