Mäkelältä vahva paluu: Juoksu kulki, loikissa hätäilin, Kuiviston ja Korkealaakson juoksut säväyttivät, Teijulan kiri puri

Kristiina Mäkelä teki Lappeenrannan Kalevan kisoissa väkevän paluun kesäkuulta kestäneen harjoitustauon jälkeen. Hän ponnisti kovassa myötätuulessa voittotuloksen 14,19 ja lensi viimeisellään ennätyskelpoisessa tuulessa kauden kotimaisen kärkituloksen

– Vielä ei ollut hyvää tatsia loikkiin, mutta vauhtijuoksu kulki. Jaloista puuttui vielä sellaista kovaa tärinää, että nyt lennetään pitkälle ja otin loikat hieman liian aikaisin alas, eli hätäilin vähän, seitsemättä kertaa Kalevan kisoissa mestariksi ponnistanut Mäkelä sanoi.

Mäkelän totesi jo etukäteen, että pitkän harjoitustauon jälkeen ensimmäinen kilpailu on vielä tuntuman hakua. Seuraava kilpailu on viikon kuluttua Puolan Bydgoszczissa, jossa EM-joukkuekilpailun Superliigassa on luvassa tasokas vastus.

– Tämä oli hyvä aloitus. Sellainen kuin halusin, vaikka hyppy ei ollut ihan vielä paketissa. Se tulee kisojen tuomien iskujen kautta, Mäkelä sanoi.

Salminen toivoi uran ensimmäistä maaottelukutsua

Vaasan Vasaman Emma Pullola vei hopean samalla tuloksella 13,54, jolla Imatran Urheilijoiden Senni Salminen oli kolmas. Salmiselle tulos oli oma ennätys. Edellinen oli kesäkuun lopulla Jämsässä ponnistettu 13,44.

– Sain heti ensimmäisellä hypyllä kunnon tuloksen. Sen jälkeen ei tarvinnut himmailla, mutta paras hyppy olisi ollut 30-40 senttiä pidempi, mutta jotenkin retkautin siinä niskan ja takaraivo otti maahan, Pullola harmitteli.

Salminen odotteli mielenkiinnolla, että viekö oma ennätys ja SM-mitali hänet Ruotsi-otteluun ensi kertaa urallaan.

– Olen todella tyytyväinen, jos pääsen joukkueeseen. Ruotsi-ottelussa en ole koskaan aikaisemmin ollut, Salminen sanoi.

Rahkeissa on hyppääjän mukaan varaa parantaa ennätystä.

– Ekoissa hypyissä juoksu ei kulkenut loppuun asti. Toisissa taas toinen loikka ei toimi, mutta viimeisessä hypyssä sain senkin toiminaan, Salminen viittasi ennätyshyppyynsä.

Kuiviston ja Korkealaakson juoksut säväyttivät

Porvoon Akilleksen Sara Kuiviston ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaakso juoksut saivat Kalevan kisojen yleisön lämpenemään. 

Kuivisto porhalsi mestariksi ylivoimaisella soolojuoksulla ajalla 2.04,08 ja uusi viime vuoden 800 ja 1500 metrin tuplamestaruuden. 

Kuiviston tavoitteena oli kuorruttaa 800 metrin mestaruus viime vuoden tapaan omalla ennätyksellä, sää ei tukenut juoksijan toiveita.

– Tuuli teki tepposet. Oma ennätys oli tavoite, mutta varsinkin takasuoralla tuuli oli aika kova, Kuivisto harmitteli.

Kuiviston seuraava startti on EM-joukkuekilpailussa Puolan Bydgoszczissa, jossa hän juoksee 800 ja 1500 metriä.

– Onneksi ohjelmassa on ensin 800 metriä. Siinä on luvassa 12 juoksijan kisa, eli se voi olla aikamoinen nyrkkitappelu, Kuivisto tuumi.

IK Falkenin Nathalie Blomqvist oli 800 metrillä toinen ennätyksellään 2.07,62. Hän teki Kuiviston takana oman soolojuoksun, kun Kuivisto avasi juoksun hieman reilun minuutin avauskierroksella. Turun Urheiluliiton Viola Westling oli kolmas ennätyksellään 2.11,02.

– Aika tyypillinen minun juoksu, eli juoksin täysin oman juoksun. Olisi tietysti ollut hyvä, jos joku olisi ollut vetämässä tuossa ensimmäisellä kierroksella, Blomqvist sanoi.

Korkealaakso: Olisin voinut juosta kovempaa

Naisten 5000 metrillä Helsingin Jyryn Katarina Skräddar teki vetojuhdan työt ja Korkealaakso korjasi kirillä mestaruuden.  Aiemmin Helsinki City Marathonin tällä kaudella voittanut Skräddar  oli toinen ennätyksellään 16.50,15.

– Tiesin odottaa, että mailerina Moona tulee sieltä ohi, Skräddar sanoi.

Korkealaakso juoksi kotikisoissa kaksi ennätystä. Hän oli 1500 metrillä neljäs ajalla 4.28,52 ja 5000 metrillä mestari.

– Jalat tuntuivat alussa raskailta, mutta sitten juoksu lähti kulkemaan.  Ajattelin jättää kirin viimeiselle 150-200 metrille, etten lähtisi liian aikaisin ja sippaisi lopussa, Korkealaakso sanoi 5000 metrin jälkeen.

– Olisin varmaan voinut juosta kovempaakin, mutta kun 1500 metriä kuitenkin painoi vähän jaloissa, otin varman päälle.

Teijula: Luotin omaan vauhtiini lopussa

Miesten 800 metrillä Naanantalin Löylyn Markus Teijula ajoitti kirinsä täsmälleen oikein ja korjasi mestaruuden ajalla 1.51,01. 

Teijula nousi viime metreillä mestaruudesta taistelleiden Ville Lampisen ja Joonas Rinteen ohi.  He olivat toinen ja kolmas ajoin 1.51,03 ja 1.51,34.

Rinne avasi juoksun vetämällä avauskierroksen 56,25, mutta kiritaistelussa 1500 metrin mestarin paukut eivät riittäneet kirkastamaan viime vuoden hopeaa.

– Kulta oli tavoitteena, mutta ei riittänyt vääntö loppuun asti, Rinne sanoi.

Teijulalla on kauden mittaan ollut akillesvaivaa ja vaikeuksia saada juoksussa itsestään kaikki irti. Nyt kaikki toimi.

– Matkavauhdin kanssa on ollut ongelmaa. Nyt odotin, että Jaakko Lehtilä olisi lähtenyt vetämään kovaa, mutta sitten ei mentykään niin kovaa kuin arveli. Minä odotin ja luotin omaan vauhtiini lopussa, Teijula sanoi.

Lehtilä oli juoksussa neljäs ajalla 1.52,63.

The post Mäkelältä vahva paluu: Juoksu kulki, loikissa hätäilin, Kuiviston ja Korkealaakson juoksut säväyttivät, Teijulan kiri puri appeared first on Yleisurheilu.fi.