Mäkelä kamppaili juoksuasennon kanssa, Koilahti otti karsinnassa tuntumaa MM-kisoihin

Kristiina Mäkelä lisäsi Dohassa arvokisojen meriittilistaansa kolmiloikan MM-finaaliin EM- ja olympiafinaalien jatkeeksi. Kahdestoista sija tuloksella 13,99 ei kuitenkaan tuonut sitä mitä Mäkelä finaalista tavoitteli.

– Juoksu ei vaan toiminut, enkä siksi päässyt sellaiseen hyppyasentoon, että siitä olisi voinut jotakin tehdä. Se näkyy rumasti tuloksessa. Tein sitten varmaan kaikki virheet mitä vaan voi ennen lankkua ja niitä ei tuolla enää korjata, Mäkelä harmitteli.

Mäkelän pisin hyppy jäi verryttelyyn. Kilpailussa hän ponnisti 13,81, 13,99 ja 13,74.

– Ekassa hypyssä pumppasin lankulla, eli tavallaan en juossut kunnolla lankun yli. Tokassa menin vaakaliitoa enkä päässyt edes kunnolla lankulle, Mäkelä kertaili.

Vaikka finaalipaikka MM-kisoissa ob hyvä saavutus sinällään, Mäkelän toiveissa on nousta taistelemaan arvofinaalissa hyvistä sijoituksista.

– Finaalipaikan ottaminen on tärkeää, koska muuten ei pääse edes yrittämään. Nyt vaan jalat eivät olleet palautuneet karsinnasta, eikä saatu parempaa palkintoa kuten hallissa, jossa tulokset olivat toisin päin, Mäkelä viittasi maaliskuisiin Glasgow´n EM-halleihin.

EM-hallissa Mäkelä oli kuudes ja kohensi tulostaan karsinnasta finaaliin. Dohassa karsinnan 14,26 jäi kilpailun ja samalla Mäkelän kesän parhaaksi. Hallikaudella hän ponnisti 14,38.

– Hienosti ollaan Tuomaksen (Sallinen) kanssa tehty vuosi töitä ja päästiin MM-kisojen finaaliin. Nyt täytyy löytää se, miten tehdään piikkikunto finaalia varten tällaisen karsintarasituksenkin jälkeen, Mäkelä sanoi.

Venezuelan Yulimar Rojas voitti kolmiloikan ylivoimaisesti ponnistettuaan 15,37 ja toiseksi parhaallaan 15,18, joka sekin olisi tuonut voiton. Jamaikan Shanieka Ricketts oli toinen ja Kolumbian Caterine Ibarguen kolmas tuloksin 14,92 ja 14,73.

Koilahti: Yritin saada hyvää fiilistä

Taika Koilahti otti tuntumaa MM-kisoihin ponnistamalla Dohassa pituushypyn karsinnassa 635, joka toi 14. sijan. Sarjan toiseksi pisin hyppy kantoi 633. Vaikka MM-karsinnasta karttui hyvää kokemusta, Koilahti oli pettynyt, sillä finaaliin riitti 645, jonka hän on kauden mittaan hypännyt useamman kerran

– Yritin saada hyvää fiilistä, mutta joku vaan tänään puuttui, Koilahti sanoi.

Koilahden mukaan MM-kisa opetti, että onnistuminen tämän tason kilpailussa vaatii, että se on kauden päätavoite läpi kesän. Nyt Koilahden kauden päätavoite oli 22-vuotiaiden EM-kilpailut heinäkuussa.

– Kun näytti siltä, että päästään tänne, päätettiin ottaa toinen treenikausi ja hakea kuntopiikki tänne, mutta olihan se kuusi viikkoa ihan liian lyhyt valmistautumisaika tällaisiin kisoihin, Koilahti sanoi.

– Tänne olisi pitänyt valmistautua koko kesä, mutta kun ei alun perin ajateltu, että pääsen näihin kisoihin, ei voinut näiden kisojen mukaan suunnitelmia tehdä. Siksi valmistautuminen jäi vain liian lyhyeksi.

–Tuo oli nyt se mihin tänään pystyin. Nyt on turhautunut fiilis, mutta kun pääsen Suomeen, tulee parempi fiilis.

Karsinnan voitti Nigerian Ese Brume, joka ponnisti 689. Yhdysvaltain Tori Bowie oli toinen tuloksella 677.

The post Mäkelä kamppaili juoksuasennon kanssa, Koilahti otti karsinnassa tuntumaa MM-kisoihin appeared first on Yleisurheilu.fi.