Henri Liipola avasi suomalaisten yleisurheilijoiden pistetilin Napolin universiadeissa. Hän oli moukarinheiton finaalissa seitsemäs tuloksella 70,32, joka ei heittäjää tyydyttänyt. Kilpailun voitti Turkin Ozkan Baltaci, joka heitti 75,98.

– Ei ole pitkään aikaan ollut näin vaikeaa kisaa. En saanut välineeseen mitään tehoa. Kolme ensimmäistä heittoa olivat rentoja ja myös pisimpiä. Tuli taas huomattua, ettei moukari repimisellä mene mihinkään, Liipola sanoi.

Liipola on tällä kaudella heittänyt 73,88. Sillä olisi Napolissa otettu kolmas sija. Ukrainan Serhii Rehdeda oli toinen heitettyään 74,27 ja britti Taylor Campbell kolmas tuloksella 73,86.

– Sehän tässä harmittaakin niin paljon, että rahkeita olisi ollut heittää siihen, Liipola viittasi mitalitaistoon.

Tommi Remeksen kaksi ensimmäistä heittoa menivät rikki ja kolmas jäi 63,73:een. Hän oli yhdestoista.

– Isoilla odotuksilla läksin heittämään, mutta tänään ei vaan kulkenut, Remes sanoi.

Kortetmaan urakka jatkuu 200 metrillä

Anniina Kortetmaa juoksi 100 metrin toisessa finaalierässä seitsemänneksi ajalla 11,86. Erän voitti Intian Dutee Chand ajalla 11,41. Kortetmaan urakka Universiadeissa jatkuu keskiviikkona 200 metrin alkuerissä.

– Aika ei ollut kummoinen, mutta juoksu itsestään tuntui hyvältä, Kortetmaa kertaili 100 metrin välieräänsä, joka juostiin lievään vastatuuleen (-0,5 m/s).

– Seuraavaksi juoksemaan 200 metriltä välieräpaikkaa.

Takala finaaliin

Teo Takala eteni Napolissa keihäänheiton finaaliin. Hän sivalsi parhaallaan 75,93, joka toi karsinnan neljännen sijan. Karsinnan voitti Liettuan Edis Matusevičius ennätyksellään 84,93.

– Hyvä kisa. Ensimmäisellä tuli harmillisesti yliastuttu, mutta toisella sain ehjän suorituksen, jolla pääsin finaaliin. Heittopaikka tuntui hyvältä, Takala sanoi.

Taneli Juutisen kisaa päättyi karsintaan. Hän heitti 70,13, joka riitti 16. sijaan.Takala avausheitto meni rikki ja toinen kantoi 75,93.

– Kauden kolme heikointa heittoa. En saanut heittoon mitään otetta.  Kaikki menivät tukijalasta niin sanotusti läpi. Toisessa heitossa tuki vähän luisti, Juutinen sanoi.

///Juttu täydentyy, kisat vielä kesken//

The post Liipola avasi yleisurheilijoiden pistetilin Napolissa, Takala finaaliin, Kortetmaan urakka jatkuu 200 metrillä appeared first on Yleisurheilu.fi.