Kotimainen yleisurheilu pysyy Ylen kanaville vuoteen 2026

Kotimainen yleisurheilu näkyy vahvasti Ylen kanavilla ainakin vuoteen 2026 saakka. Yle ja Suomen Urheiluliitto (SUL) allekirjoittivat sopimuksen, jolla nykyistä vuoteen 2022 yltävää tv-sopimusta jatkettiin vuoteen 2026.

– Olemme erittäin tyytyväisiä jatkosopimukseen, joka on Urheiluliiton historian merkittävin yhteistyösopimus, sanoo SUL:n puheenjohtaja Sami Itani.

– Yle on suomalaiselle yleisurheilulle tärkeä yhteistyökumppani. Yleisurheilu on harrastuksena maan tasa-arvoisimpia urheilumuotoja ja meille on ehdottoman tärkeää, että se on sitä myös penkkiurheilijoille. Laadukas yleisurheilutuotanto kuuluu kaikkien suomalaisten vapaasti nautittavaksi, eikä maksumuurien taakse.

SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto näkee, että sopimus luo vahvan pohjan yleisurheilun kotimaiselle kilpailutoiminnalle pitkälle tulevaisuus.

– Vuositasolla sopimus sisältää GP-sarjan, Paavo Nurmi Gamesin, Kalevan kisat, Ruotsi-ottelun, SM-viestit, kaksi yksittäisen lajin tv-kilpailua ja Yle Areena -tuotantona kolme Tähtikisaa. Ylen kanavilla nähdään myös SM-hallit- ja SM-maastot, mutta ei suorina tv-lähetyksinä, Aalto sanoo.

– Sopimus on merkittävä myös siksi, että Yle huolehtii ensi vuodesta lähtien omalla ammattitaidollaan kaikkien  tv-  ja Yle Areena kisojen toteutuksen ja tuotannon, jossa olemme olleet mukana.

Saarenluoma: Sopimus vastaa suomalaisten toiveisiin

Tyytyväinen sopimukseen on myös Ylen urheilun esitysoikeuksista ja kumppanuuksista vastaava päällikkö Riku Saaranluoma. Hän näkee, että Ylen esitysoikeuksien varmistuminen vastaa suomalaisten toiveisiin.

– Tiedämme jo pidemmältä ajalta, että yleisurheilu kiinnostaa laajasti suomalaista urheiluyleisöä. Lisäksi yleisurheilun tilanne on tällä hetkellä kiinnostava muun muassa siksi, että meillä on paljon nuoria lupauksia. Olemme innoissamme, että kotimaisen yleisurheilun tarjonta laajenee pitkälle yli ensi vuosikymmenen puolivälin, Saaranluoma sanoo.

 

 

 

The post Kotimainen yleisurheilu pysyy Ylen kanaville vuoteen 2026 appeared first on Yleisurheilu.fi.