Junnila ylitti SE:n 195 lyhyellä vauhdilla: ”Hölmistyin,  sehän meni yli”, Hurske: Nyt harmittaa

Ella Junnilan 22-vuotiaiden EM-kisojen viimeistelyharjoitukseksi tarkoitettu Tampereen Motonet GP:n korkeushyppykilpailu päättyi hyppääjän yllätykseksi SE-tulokseen 195. Sillä hän kohensi kesäkuussa Turussa hyppäämäänsä edellistä SE-tulosta sentillä.

– Hölmistyin, että tämähän meni yli, Junnila muisteli ensituntemuksiaan kisan jälkeen.

Junnila yllättyi, koska hän hyppäsin kisan niin sanotusti lentävällä kuuden askeleen vauhdilla, eli häntä testasi kuinka hyppy toimii neljällä viimeisellä askeleella, joita ennen hänellä on normaalisti hypyssä välimerkki. Normaalisti vauhti on kahdeksan askelta.

– Haluttiin tehdä hyvä harjoitus ja antaa vielä reidelle aikaa toipua, Junnila viittasi juhannuksena tulleeseen takareiden kramppiin.

Teknisesti lyhyen vauhdin käytöllä haettiin kaarrejuoksuun varmuutta.

– Nyt saatiin kaarrejuoksu toimimaan, lantio pysyi korkealla eikä vajonnut alas ja pääsin hyvin ponnistukseen, mutta voin sanoa, että tuo oli ihan maksimi neljällä askeella, Junnila.

– Turun SE-hyppyyn verrattuna tuossa hypyssä oli paljon parempi riman ylitys, ei kuitenkaan niin hyvä kuin haluaisin, mutta ei voi olla kuin tyytyväinen.

Junnila ylitti Tampereella kuusi korkeutta ensimmäisellään ja meni 195 kolmannella. Hänen seuraava kilpailunsa on ensi viikolla Gävlessä Ruotsissa käytävä 22-vuotiaiden EM-kilpailu, jossa hän tilastojen valossa mitalisuosikki.

– Nyt tehdään vielä muutama hyvä harjoitus ennen EM-kisoja.

Hurske: Nyt ketuttaa

Tampereen päättyi 100 metrin aitoihin, jossa Reetta Hurske juoksi voiton koleahkossa säässä ajalla 12,92, eli kolmannen kerran alle MM-tulosrajan 12,98, mutta kuten edellisilläkin kerroilla myötätuulta oli liikaa, nyt 2,2 metriä sekunnissa.

–Kyllä nyt ketuttaa. Toivon mukaan Napolin universiadeissa tulee sitten kolme samanlaista juoksua sallitussa tuulessa, Hurske viittasi seuraavaan kisarupeamaansa Italiassa.

Unkari Luca Kozak oli finaalissa toinen ajalla 13,05 ja huippuvireinen Matilda Bogdanoff kolmas ajalla 13,10, joka on sadasosan omaa ennätystä parempi.

 

The post Junnila ylitti SE:n 195 lyhyellä vauhdilla: ”Hölmistyin,  sehän meni yli”, Hurske: Nyt harmittaa appeared first on Yleisurheilu.fi.