SUL ja SAUL sopivat yhteistyöstä

Suomen Urheiluliitto (SUL) ja Suomen Aikuisurheiluliitto (SAUL) allekirjoittivat torstaina Helsingissä yhteistyösopimuksen, jolla sovittiin, että Suomen edustaja Maailman – ja Euroopan mastersyleisurheilun liitoissa (WMA ja EMA) sekä Pohjoismaisessa mastersyleisurheilun neuvottelukunnassa on SUL.

Käytännön yhteydenpidon kansainvälisiin liittoihin ja järjestelyt kilpailuihin liittyen hoitaa SAUL.

– Sama askel on otettu aiemmin jo lähes kaikkialla  muualla Euroopassa. Hyvä, että siihen päästiin myös Suomessa, Itani sanoo.

Samoin sopimuksen näki SAUL:n puheenjohtaja Tapio Lindroos.

– Me olemme tyytyväisiä siihen, että yhteistyösopimus saatiin aikaiseksi. Tuntuu, että tässä on molemmilla halu yhteistyöhön ja positiivinen henki, Lindroos sanoo.

Sopimuksella halutaan myös vahvistaa eri-ikäisten yleisurheilun harrastajien yhteistoimintaa. Se tapahtuu SUL:n ja SAUL:n seuratoiminnan puitteissa. Liitot toimivat omina järjestöinään, mutta toimintaa koordinoidaan ja suunnitellaan ja kehitetään yhteistyössä.

– Hienoa, että päästään tekemään henkisesti ja toiminnallisesti kaikkia osapuolia ja yleisurheilua edistävää yhteistyötä. Me olemme kuitenkin samaa, yhteistä yleisurheiluperhettä, Itani sanoo.

Lindroos: Uusia mahdollisuuksia kilpailutoiminnassa

Lindroos muistuttaa, että sopimus antaa mahdollisuuden piiri- ja aluetason yhteistyöhön sekä mahdollisuuksia kilpailuihin ilmoittautumiseen ja ajantasaisen ennätys- sekä tulospalvelun ylläpitämiseen liittyen.

– Yhteistyö SUL:n kanssa avaa myös mahdollisuuden seura- ja urheilijakohtaisen lisenssin hankkimiseen. Tulemme eri yhteyksissä keskustelemaan, mitä kaikkia mahdollisuuksia yhteistyösopimus antaa molemmille osapuolille, Lindroos sanoo.

– Molemmat liitot järjestävät jatkossakin omat SM-kilpailut, mutta tarkastelemme myös mahdollisuuksia järjestää yhdessä SM-kilpailuja sekä muita tapahtumia.

Lisätietoja:

Sami Itani

Puheenjohtaja

Suomen Urheiluliitto

040 634 1421

sami.itani@sul.fi 

Tapio Lindroos

Puheenjohtaja

Suomen Aikuisurheiluliitto

0500 773 023

tapio.lindroos@kotikone.fi

The post SUL ja SAUL sopivat yhteistyöstä appeared first on Yleisurheilu.fi.