Yhteispalkkauksella kolme yleisurheilun ammattivalmentajaa Jyväskylään

Jyväskylän Kenttäurheilijat (JKU), Suomen urheiluliitto (SUL), Schildtin urheilulukio ja Jyväskylän Urheiluakatemia (JUA) ovat palkanneet yhteistyössä kolme yleisurheilun ammattivalmentajaa. Avoimella haulla käynnistyneessä hakuprosessissa tehtäviin valittiin Vesa Rantanen, Harri Leivonen ja Antti Mero jr. Kaikkien työnantaja on JKU.

Rantanen, Leivonen ja Mero aloittavat työssään lokakuun alussa. Ensivaiheessa työsopimukset on laadittu kahden vuoden ajalle.

Valmentajapaikkoja tavoitteli kaikkiaan 18 osaavaa, pääosin pitkän ja menestyksekkään valmennusuran omaavaa hakijaa.

– Hakijoiden määrä ja taso osoitti, että yleisurheilun ammattivalmennus, niin sanottu haalarivalmennus houkuttaa. Toivotaan, että jatkossakin erityisesti yleisurheilun valmennuskeskukset löytävät enenevässä määrin keinoja ja resursseja tehostaa valmennusta. Osaavia ja kiinnostuneita valmentajia tehtäviin löytyy varmuudella, sanoo JKU:n valmennuspäällikkö Jarkko Finni.

– Olen erittäin tyytyväinen ja ylpeä, että saimme omalta osaltamme valmentajapalkkaukset järjestettyä, ja riveihimme erinomaiset ammattivalmentajat.

Valmentajien palkkaus mahdollistui yleisurheilun lajiliiton SUL:n, seuran sekä paikallisen urheilulukion ja urheiluakatemian yhteistyöllä. Yhteistyön myötä SUL:n Jyväskylän valmennuskeskuksen koordinaatiovastuu siirtyy JKU:lle.

– Tämä on iso ja tärkeä askel Jyväskylän yleisurheilukeskuksen ja valmennuksen ammattimaisuuden tiellä. JKU:n rooli on aivan keskeinen toimintojemme kehittämisessä Keski-Suomen alueella. On hienoa, että keskuksen osalta löysimme yhteisen nuotin ja suunnan. Tämä on myös liitolta merkittävä satsaus, jolla keskusstrategiamme nytkähtää ison loikan eteenpäin, sanoo SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.

Työssä korostuu lukiovaiheen urheilijoiden valmennus

Rantasen, Leivosen ja Meron työssä korostuu päivittäisvalmennus ja erityisesti lukioaiheen urheilijoiden valmentaminen. Vähintään puolet kokonaistyöajasta muodostuu ns. oman valmennusryhmän valmennuksesta. Jokaisen valmentajan valmennusryhmässä on mukana sekä urheilulukiolaisia ja ylemmän koulutusasteen opiskelijoita.

Valmentajien tehtävänkuvaan kuuluu myös muiden Jyväskylän valmentajien auttaminen ja sparraaminen.

– Laadukas valmennus on parasta mitä voimme urheilijoille tarjota. Palkkaus tuo valmentajille aikaa keskittyä valmennukseen. Valmennukseen panostaminen tukee yhdessä JKU:n Verso -tiimin kanssa parhaalla tavalla ydintavoitettamme eli huippu-urheilussa menestymistä, Finni sanoo.

Meron vastuualueena ovat erityisesti pika -ja aitajuoksu. Rantasen työn pääpaino on hyppylajien valmennuksessa. Leivosen osaamista ja työpanosta suunnataan keihäänheittovalmennukseen ja Jyväskylässä opiskelevien ja harjoittelevien heittäjien auttamiseen sekä JKU:n valmennusryhmien heittovalmennuksen tukemiseen.

– Heittäjiä on muuttanut ja muuttamassa Jyväskylään kiihtyvällä tahdilla, joten Leivosen työpanokselle ja osaamiselle on kovasti tarvetta, Finni arvioi.

Valmentajista yhteistyötä ja osaamista jakava tiimi

Meron työ on päätoiminen. Hän on aiemmin toiminut JKU:n nuorisovalmennuspäällikkönä, ja jatkossa hänen työstään noin neljäsosa on JKU:n valmennusjärjestelmätyötä.

Rantanen aloittaa lähes päätoimisena, mutta hoitaa pieneltä osin nykyistä projektityötään Jyväskylän yliopistolla vuoden loppuun asti. Tavoite on muuttaa Rantasen työ päätoimiseksi vuoden 2020 alusta alkaen. Leivonen toimii puolipäiväisenä valmentajana ja tekee toisen työpuolikkaansa nykyisen leipätyönsä, hieronnan ja fysioterapian, parissa.

– Valmentajista on tarkoitus muodostaa tiiviistä yhteistyötä ja osaamista jakava valmentajatiimi. Tiimiin kuuluvat myös Jyväskylän Urheiluakatemiassa toimiva, kokenut NOV-valmentaja Petteri Jouste sekä yläkouluvalmennuksesta JKU:ssa vastaava Tanja Niemi. Ajatuksena on, että esimerkiksi Jouste ja Mero tekevät tiivistä yhteistyötä pika- ja pika-aitajuoksuvalmennuksessa, Finni hahmottelee.

Lisätietoa:

Jarkko Finni,

Valmennuspäällikkö

Jyväskylän Kenttäurheilijat

040-5362680

Valitut ammattivalmentaja 

Antti Mero jr. 34 v

Koulutus: LitM, SUL Valmentajatutkinto

Valmennusta n. 10-vuotta, lisäksi mm. nuorten arvokilpailuvalmennusta

Valmennettavia mm. Ilari Manninen, Juuso Peltola ja Jesse Väyrynen

Vesa Rantanen, 43 v

Koulutus: YTM, SUL Valmentajatutkinto

Valmennusta n. 10-vuotta, toiminut lisäksi mm. SUL:n lajivalmentajana

Valmentanut mm. Ida Aidanpää-Immosta ja Emmi Mäkistä, nykyään mm. Julia Enarvia

Harri Leivonen, 43 v

Koulutus: ft, koulutettu hieroja, SUL Valmentajatutkinto ja keihäsvalmentajien jatkokoulutusohjelma

Valmennusta n. 10-vuotta, lisäksi mm. NMJ-valmennus ja nuorten arvokilpailuvalmennusta

Valmennettavia mm. Lassi Saarinen ja Roosa Ylönen (yhteistyössä Kimmo Kinnusen kanssa)

The post Yhteispalkkauksella kolme yleisurheilun ammattivalmentajaa Jyväskylään appeared first on Yleisurheilu.fi.