YAG siirtyy heinäkuuhun 2021

Nuorisoyleisurheilun suurtapahtuma Youth Athletics Games (YAG) siirtyy vuoteen 2021. YAG järjestetään Lappeenrannassa 23.-25.7 2021. Tänä vuonna tapahtumaa ei järjestetä. Yleisurheilun 11-17-vuotiaiden Seuracup sen sijaan kilpaillaan tiivistettynä niin, että finaalijoukkueet ratkaistaan yhden piirikisan perusteella.

YAG:n piti olla Lappeenrannassa kuluvan vuoden heinä-elokuun taitteessa.

– Päädyimme siirtoon ensi vuodelle, koska haluamme säilyttää Youth Athletics Gamesin suurtapahtuman luonteen samalla varmistaen, ettei osanottajien tai toimitsijoiden terveyttä vaaranneta, sanoo Suomen Urheiluliiton nuorisopäällikkö Piia Jäntti.

– Viranomaiset ovat luvanneet kesäkuussa tietoa millaisin reunaehdoin yleisötapahtumia voidaan elokuussa järjestää. Arvioimme kuitenkin itse, että näissä oloissa emme pysty tarjoamaan lapsille ja nuorille sellaista tapahtumatunnelmaa kuin YAG:n henki vaatii.

Vuosi sitten Lahdessa järjestetty YAG keräsi paikalle noin  1 700 nuorta urheilijaa.

Tutustu kisakenttään nuorisokansallisissa

YAG:n ilmoittautumismaksut eli YAG:hen varatut kisapaketit siirtyvät automaattisesti vuodelle 2021.

– Jos urheilijalla on selkeä este, ettei hän pysty uuden päivämäärän takia kisapakettia käyttämään, palautamme kisapaketin hinnan miinus 10 euron käsittelymaksu, Jäntti sanoo.

Vaikka YAG ei järjestetä, Lappeenrannan Kimpisen kentällä kilpaillaan 1.-2. elokuuta nuorten kansalliset yleisurheilukilpailut.

– Se on hyvä tilaisuus käydä tutustumassa Kimpisen kenttään ja suorituspaikkoihin, jos ne eivät ole entuudestaan tuttuja, sanoo YAG:n pääsihteeri Salli Kirvesmies.

Lisätietoja:

Youth Athletics Games:  

Piia Jäntti

Nuorisopäällikkö

Suomen Urheiluliitto

050 470 2622

piia.jantti@sul.fi

Salli Kirvesmies

Pääsihteeri

Youth Athletics Games

046 922 2808