YAG: Koskelan kiri puri, Lee vahvassa vedossa, Pursiainen ja Kangasniemi ennätysiskussa

Kuivasjärven Auran Ronja Koskelan napakka kiri toi makoisan voiton Lahden Youth Athletics Gamesin 17-vuotiaiden 800 metriltä. Kilpailun tilastosuosikki, Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Alisa Virtanen teki vetojuhdan työt, mutta taipui lopussa toiseksi.

– Ei tätä oltu suunniteltu. Ajattelin vain pysyä Alisan perässä matkalla ja katsoa lopussa mitä tapahtuu, Koskela kertaili.

Koskela voitti juoksun ajalla 2.15,62, kun Virtanen oli toinen ajalla 2.17.55. Virtanen juoksi matkan viime talvena halliradallakin 2.10,65, mutta ei ollut Lahdessa vielä parhaassa vireessä. Harjoittelua verotti kevättalvella jalan rasitusvamma, joka söi juoksuharjoittelun kuuden viikon ajan.

Miesten 17-vuotiaiden 800 metriä voitti HKV:n Benjamin Lee vahvalla juoksulla ja ajalla 1.58,83. Se oli 16-vuotiaan helsinkiläisen ennätys, mutta ei silti sitä mitä hän tavoitteli.

– Ensimmäinen kierros mentiin 61 sekuntiin ja se oli liian hidas. Tarkoitus oli mennä kovempaa, Lee tuumi.

Leen aiempi 800 metrin ennätys ulkoradoilta oli 2.01,89.

– 800 metriä on päämatka, mutta olen tänä vuonna juossut enemmän myös 400 metriä, hiljattain ratakierroksen ennätyksekseen 51,68 juossut Lee sanoi.

Pursiainen: Finaalissa rennompi juoksu

Espoon Tapioiden Anna Pursiainen kiiti 17-vuotiaiden 100 metrin voittoon ennätyksellään 12,06, jolla hän on ikäluokan tämän kesän tilaston kakkonen. Edellä on vain Raision Kuulan Johanna Kylmänen

Pursiaisen edellinen ennätys oli alkuerissä juostu 12,16, joka oli alkuerien nopein aika. Se alitti sadasosalla aiemmin tällä kaudella syntyneen edellisen ennätyksen.

– Alkuerä oli vähän heikompi kuin finaali, joka kulki vähän paremmin ja sain rennomman juoksun aikaan. Aikoihin olen tosi tyytyväinen, Pursiainen sanoi.

Pursiaisen, 16, YAG-juoksut jatkuvat sunnuntaina 200 metrillä. Hän juoksi hiljattain samaisella Lahden mondopintaisella radalla ennätyksekseen 24,74.

– Molemmat matkat kulkevat tällä hetkellä ihan hyvin, Pursiainen sanoi.

Savonlinnan Riennot Niina Karttunen oli toinen kauden parhaalla 12,58 ja Kuivasjärven Aura Sonja Stång kolmas ajalla 12,59. Hän juoksi alkuerissä kesän parhaansa 12,57.

Mustalahti: Loppu tuli hyvin

Miesten 17-vuotiaiden 100 metrillä Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Niilo Mustalahti vei voiton samalla ajalla 11,20 Lahden Ahkeran Tuukka Koskinen kanssa. Mustalahti sai kuitenkin voittomitalin tuhannesosilla.

– Toisella askeleella töppäsi jalka, siinä vähän jäin. Loppu tuli ihan hyvin. Lähtö vähän jätti hampaankoloon, muuten ihan ok juoksu, Mustalahti kertaili.

– Tämä finaali oli selvästi parempi kuin alkueräjuoksu. Rullasi hyvin, Koskinen kertaili.

17-vuotiaiden kolmiloikassa Pohjan Koiton Aleksi Huotari vei voiton ennätyksellään ja ikäluokan kesän kotimaisella kärkituloksella 13,63. Edellinen ennätys oli aiemmin tänä kesänä seuracupissa loikittu 13,15.

Naisten 17-vuotiaiden kolmiloikan voitti Turun Urheiluliiton Ilona Ruohola tuloksella 11,61.

Kangasniemi nauttii heittolajeista

Nurmijärven Yleisurheilun Aatu Kangasniemi, 13, viihtyy heittolajien parissa.

– Moukari, kuula ja kiekko. Siinä järjestyksessä ne menevät, Kangasniemi listasi suosikkilajinsa, joissa hän myös kilpailee Youth Athletics Gamesissa.

Lauantaina Kangasniemi työnsi Lahden stadionilla kuulaa hulppeat 19,30, joka rikkoo kahdellatoista sentillä 13-vuotiaiden ikäkausiennätyksen, jonka Eero Ahola työnsi seitsemän vuotta sitten. Sarjassa kilpaillaan kolmen kilon kuulalla.

Kangasniemi osallistui myös 15-vuotiaiden kiekonheittoon ja oli toinen kilon kiekon ennätyksellä 51,81. Aiempi oli 42,55. Kaikkien aikojen 13-vuotiaiden kotimaan tilastossa tulos sijoittuu toiseksi. Edellä on vain Eero Ahola, joka heitti 52,90 vuonna 2012.

Lahden kiekkokisassa voitto ei jäänyt Kangasniemeltä kauas. Seuratoveri Mikko Huhta pokkasi kilpailusta ykköspalkinnon heitettyään 51,98.

Kangasniemi kertoo harrastaneensa yleisurheilua 9-vuotiaasta, ja aikoo pysyä harrastuksen parissa pitkään. Muissa lajeissa esikuvia ei ole, mutta kuulassa se on Arttu Korkeasalo. Tosin myös Aholan tuloksia heittäjälupaus on seurannut tarkasti.

– Miksikö valitsin heittolajit? Ne vaan ovat niin kivoja, Kangasniemi sanoo.

Harjoittelussaan Kangasniemi on keskittynyt opiskelemaan tekniikoita ja kiittelee valmentaja Hannu Rinnekarilta saamiaan oppeja.

– Sieltä ne kaikki opit ovat tulleet, Kangasniemi sanoo.

Entä kuluvan kauden tavoitteet?

– Kuulassa se täyttyi täällä. Tuo oli aika lailla nappityöntö. Moukarissa tavoitteena on heittää 70 metriä. Kiekossa ei tavoitteita ole, Kangasniemi sanoi.

tuloksia

 

 

The post YAG: Koskelan kiri puri, Lee vahvassa vedossa, Pursiainen ja Kangasniemi ennätysiskussa appeared first on Yleisurheilu.fi.