YAG 2025 Lappeenrannassa ja 2026 Espoossa

Nuorisoyleisurheilun vuosittainen suurtapahtuma Youth Athletics Games järjestetään Lappeenrannassa 2025 ja Espoossa 2026. Lappeenrannassa kisajärjestelyistä vastaa Lappeenrannan Urheilu-Miehet. Espoossa tapahtuman järjestelyistä huolehtivat Espoon Tapiot ja Esbo IF.

– Järjestettiin ensimmäinen YAG koronan varjossa 2021. Nyt odotetaan suurempaa osallistujamäärä, sanoo LUM:n toiminnanjohtaja Janne Vehmaa.

Lappeenrannan Kimpisen kentälle järjestetyssä YAG:ssa tunnelma oli mitä mainioin, ja se on Vehmaan mukaan tavoite myös 2025.

– Silloin oltiin heinäkuulla, ja oli mitä parhain kesäkeli ja hyvä tunnelma. Saatiin paljon positiivista palautetta, ja sitä tavoitellaan nytkin, Vehmaa sanoo.

– Paikkana Kimpisen kenttä on hyvä. Se on Lappeenrannan keskustan kupeessa. Kävelymatkan päässä on kauppoja, kauppakeskus, hotellimajoitus ja uimarantakin.

 

Kuha: Hienoa saada YAG takaisin Espooseen

Espoolaisseurat ovat kokeneita YAG:n järjestäjiä. Kesällä 2026 tapahtuma tulee Leppävaaran stadionille, joka saa uuden pinnan tänä kesänä, ja stadionin viereen nousi Kameleonten urheiluhalli.

– Hieno homma saada YAG takaisin Espooseen. Se on järjestetty jo niin monta kertaa. Nyt se sopii hyvin jatkoksi Espoon arvokisaputkeen alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen, Kalevan kisojen ja SM-viestien jatkeeksi. Odotetaan paikalle 2000 junioria, sanoo Espoon Tapioiden puheenjohtaja Esko Kuha.

Kesäkuussa Klaukkalan kentällä, 2024 Tampereella

Tänä vuonna Nurmijärven YAG kilpaillaan 15.–18. kesäkuuta uusitulla Klaukkalan kentällä. Kilpailun järjestävät Nurmijärven Yleisurheilu, Keski-Uudenmaan Yleisurheilu, Vantaan Salamat ja Vihdin Viesti. Paikalle odotetaan jopa 1500–2000 osallistujaa.

Vuoden 2024 YAG on jo aiemmin myönnetty Tampereelle.